Berpantang.

Rumah ibu atau mertua?Kalian mcmna..buntu

71 Balas

Rumah sdri je.. suami ade bantu2.. sy mase ank pertama kedua pun pantang kt rumah sdri, inshaa Allah semua okey je.. . Mls nk myusahkan mak, suami ade lg best mtk tlg..suami plak mmg ringgan tulang 👍👍

5y ago

Sis,ap tips msa pantang sndri tu...

Klau sy nk berpantang rmh sndri.. Tp mak sendiri yg dtg tlg jga pntang.. Xnk dkt rmh mertua sbb xbrapa ok.. Tmbh lgi x slesa.. Nsib baik dpt suami yg memahami.. Sbb dlu mertua pernh tengking teruk..

Ank 1st pantang sendiri Ank 2nd pantang dgn mertua Anak 3rd pantang dgn mak sendiri Anak 4th masih memikir smada dgn mak atau pntang sndiri je..sbb mikir ank hat lain nk sekolah

Sy lbih slesa rumah ibu sndiri😁...sbb ibu sndiri xkn ad prkataan 'tidak' pda ank sndiri...ini pndapat sya..tp klu sis skeaa n rapat ngn mertua, xde msalah pun... #iluvmymumsomuch

5y ago

*slesa

Sy mak dah tak ada, kalau rumah mertua sy tak selesa sbb ade abg ipar yg duduk dgn mertua, batas aurat terjejas dan tak bebas, mungkin sy berpantang sendiri dirumah sendiri..

Kalau nk berpantang rumah keluarga baik berpantang rumah mak sndri..Bukan apa tkde laa segan sngt nk baring dkt ruang tamu ke apa ke n mak kita mesti faham kita 😊

Rumah mak mertua..anak 1st pn rumah mak martua..skrg ni berpantang tanpa bby pn rumah mak mertua..😢Alhamdulillah mak mertua dan ipar2 jaga sy dgn baik..

Anak 1st dulu umh mertua sbb mak dah xde. Tp syukur sgt dpt mertua yg baik sgt2.anak 2nd nie xtau lg sbb anak sulung dh darjah 1.jd kena tgk cmner....

Duduk dekat ngn rumah mertua. Tp tk plan langsung nk pantang rumah dia 😅 sy pantang sendiri je.. tp lps bersalin 2 3 hari mcmtu, mak sy nk dtg..

Ank 1-4 pntg rmh mak sendiri...ank ke 5 ni rse mcm nk pntg rmh sendiri plk...cbb pkir ank2 sek...mls nk angkut brg2 ...ank rmai kan.msti bnyk brg