Tempoh Berpantang

In shaa Allah EDD anak pertama saya pada Mei 2020. Kebiasaannya ibu berpantang lebih elok dan selesa dijaga oleh ibunya sendiri, ibu mertua ATAU ibu sendiri/ibu mertua yang datang ke rumah saya ? Masih difikirkan kerana ibu mertua baru menyuarakan hasratnya pagi tadi pada anak lelakinya. Terima kasih ~

10 Balas

Sy umh mil .. husben n mil jg.. sbb duk pantang umh mertua senang ulang alik hsptl dkt dgn umh mil (nk g cucuk wjib tuk cair drh pn dkt ) n blh g nicu tgk ank..nk2 ank lahir pramatang jd mmg kena hri2 ulang tgk condition ank+hntr susu ank😉✌so far alhamdulillah berpantang dkt umh mil ok je. Mil pn jnis sempoi jg mcm dia jg ank dia .. alhmdulillah

Kalau mak mentua awak tak gila then silakan.. kalau tak nanti meroyan dibuatnya..kalau macam saya,mak saya sendiri yang jaga.tu pun dia je yang masak and cuci pinggan saya.kain semua saya yang cuci and jemur.rumah pun kadang2 saya tlg bersihkan..yang ringan2 je..suami? Dia ada tlg tapi saya yang banyak buat itu ini

Mak mentua sy pon ajak berpantang kt rumah. Alhamdulillah mak mentua terlalu baik, boleh buat kawan, jenis simple minded. Tp sy tetap pilih nk berpantang rumah mak sendiri sbb lebih selesa. Yelah mak yg melahirkan kita dh tahu buruk baik ngada2 anak die macam mana. Hehehehe

Saya rasa rumah ibu sendiri lagi selesa.. Mcm ibu2 lain suggest kan.. Hanya ibu sendiri tahu perangai ngada2 kita masa berpantang.. Lagi satu mengelakkan ipar duai mengata..😁😁😁

Alhamdulillah syukur kalau mertua baik.... Rezeki jugak tu... Ikut keselesaan awak jugk nk berpantang mna.

Sama la,, In Sha Allah Mei 2020 😊 .. Dah cakap awal2 nak duk rumah ibu sendiri,, lebih selesa.

Seelokknyer berpantang dengan ibu sendiri,kalu ibu mertua nk suruh2 segan😂

dlu mil yg jaga..skrang suami yg jaga..ank no4 kan

Saya dok umah mertua tapi suami jaga.😊😊😊.

Better ibh sendiri dari mertua .