keliru tempat berpantang

mcm mne ye ibu2. sy lebih selesa berpantang kat rumah sendiri ibu sy. tp takot ibu sy x larat. sbb ibu sy bekas strok. sy dah decide cuba handle sendiri. tp suami berkeras nk sy berpantang rumah mertua. sbb mertua boleh tlg handle mkn minum sy dan baby. mertua sy baik tp sy lebih selesa rumah sendiri. #pleasehelp #firstbaby

6 Balas

pengalaman tnye kawan2 yg berpantang dengan mertua, ada yg stress, mental, meroyan, ada yg terasa. bukan nak ckp mertua tu jahat, tapi cara kita dibesarkan tak sama . tkboleh nak terima cra mertua. mertua pun tk biasa lgi dgn kita, cara kita lain, dia lain. kalau dgn mak sendiri gadoh mcm nak perang pun tkpe, esok baik balik. 😅 lepastu dari segi keselesaan lah. rumah mertua mesti ada ipar duai yg akan balik weekend, atau dgn ayah mertua pun kadang tak selesa nak menyusu ke ape. so better bayar je CL

sy pun mcm ni.. nak pantang rumah sndiri sbb nk selesa.. alhamdulillah suami faham, jadi kita ada buat savings sikit nk upah CL utk 15hari.. lepas 10hari tu insyallah kita pantang sendiri dgn pertolongan suami..

maklumkan suami pro n cons kalau berpantang d sana (muhrim,fasiliti dan sebagainya).. kalau boleh,suruh mentua jaga d rumah sndri kalau dekat atau sebaiknya upah CL jika ada budget.

mak sye pun bekas strok jgk dan kdg2 kerap jg sawan. mse ank first pntang kt umah mentua je wlaupun xbrpe selesa... klini rse nk pntang umah mak sndiri plk😅

First baby? Kalau awak rasa mertua okay, duduk lah sana sekejap. Atleast dia boleh tolong, jaga awak dan baby. Then nanti balik lah rumah sendiri. 😊

ambil CL saje sis...senang .