jumpa pakar pemakanan apa ja yg depa tanya?? risau laa .. semlm mnum air gula,rini nurse col sngkut

risau bila pikir

11 Balas

saya lagi 2x kena jumpa , huhu hari tu kes hb low jumpa dengan pegawai pemakanan pagi nanti kes berat naik 3kg dalam sebulan 🤣 maklum ler da selera sangat .. ahahaha haiss masalah2 sape suruh kan makan tak ingat dunia haa ambik sekali kena jumpa peg pemakanan lagi ..

2y ago

takda apa2 tips lah puan , kuat makan je sebenarnya itu je nak naikkan berat ni 🤭

first2 dia tanya apa yg sis makan sepanuang minggu tu, kalau ada yg tak kena dgn pemakanan sis, dia akan bagtau kat mne n cadangkan apa yg perlu dimakan, kuantiti pengambilan.. supaya pemakanan kita seimbang n bagi khasiat yg byk kpd baby dlm kandungan..

sya vc....dia just crita mcm mna nk kawal pmknan dan portion mknan...srapan mkn apa,lunch,hi tea,dinner,supper.....so sis kawal pmknan dgn portion je....bsp sya semua okey bila kawal portion makan

dia bg ceramah dan nasihat sikit pasal pemakann.. xde per tu.. cuma dia nak tau apa yg kite mkn.. dan dia suggest apa yg kite perlu mkn.. contoh2 makan suku2 separuh

dia ajar cara mkn dgn betul saja.. bila pregnant mkn tetap utk sorang bukn utk dua org... tu salah satu pesanan la😂😂😂

Cepat nya dpt result sy mnum dah sbln nurse dkat kk pun masih xthu lg result ok ke x.... Sbb dia kata xdpt lg result dr lab🙃

2y ago

Iyaa ni dia kata tggu dia bg thu pastu ptghn bln lepas g KD staff nurse dr KK lain turun dia call byk kli lab xde org jwb pastu dia kata dorg ni klau tgh bz kdg xnk jwb call... 3hb 7 mnum klau xde pape xpe kn... Risau nt ttbe kata ad kncg manis plak ke apa..

Tanya makan apa je selama ni, pastu nanti dia nasihatkan nak makan makanan apa yg patut. Jgn risau, mcm sembang2 saja

Santai2 je. Die akan guide kite pemakanan yg sesuai dgn condition kite. Jgn risau mommy ✔️😊

ms sy dia tny pemakanan sy. pastu dia bg jadual spy sy on diet. makan ikut cdgn jadual dia bagi.

sy br je lepas jupe 2 mggu lepas.dorang xde tny ape2.tp dorang bg ceramah psl pemakanan