baby dah 20 hari, tapi kuning masih tinggi

Rasa mcm nak meroyan daa.. Stress sgt mcm mana nak turunkan kuning baby.. Dah la dr ari perrtama bersalin sy asik keluar masuk hosp sb baby masuk Nicu 3 hari.. Bila Dah keluar hosp .. Duk rmh hanya 2 ari, pastu pg kkia cek kuning 3 ari ulang alik.. Ari ke 3 cek kuning kat kkia tinggi sgt terus refer ke hosp dan baby admit lagi 3 ari.. Sekali lagi sy ulang alik ke hosp sb katil untuk ibu takde kosong kat Nicu.. Aduhaii penatnya badan.. Rase mcm tak berpntang.. Baby klr hosp.. Esok nya kene pg kkia lagi cek kuning.. Makin hari makin naik.. Stressnya ...sdgkan sy cuba mcm² petua turunkan kuning.. Jaga pmakanan sy .. Pn kuning tak turun² juga.. Kesian sgt baby tiap hari kene cucuk amik drh. Skg dah hari ke 20... Urut lepas bersalin pun tak buat lagi.. Lenguh badan

30 Balas

Teruskan saja dengan breastfeeding sis ( jangan sesekali stop dan guna cara yang boleh memudaratkan sepertinya beri susu kambing. Susu kambing tak sesuai untuk bayi bawah 1tahun) tapi kalau sis yang minum, it's fine. Boleh boost up susu badan. Sis jangan stres, relaks je. Sbb nk buatkan susu kta byk, kena relaks. Kuat mental. Do it for your own sake. For your baby juga. Minum air secukupnya. Baby mgkin ada isu part kuning tue. But still awal kan. 20hari still consider awal sis. My daughter dulu sampai hampir sebulan. Just ambik tips saya, just berfikiran positif. InsyaAllah.