Baby jaundis ..

Ade tips tak nak turunkan bacaan kuning.. mcm2 petua da ikut bila cek makin naik bacaan kadang stress juga kena ulang alik klnik jahitan tk elok lagi ..

2 Balas

Tips nya hanya mommy perlu elak daripada makan makanan yang ada halia, kunyit dan lada hitam. Susukan bayi dengan kerap sekerap 2 jam sekali. Memang struggle sb anak saya pernah warded dan saya tak dapat katil. So kena ulang alik then bawa ke kk juga. Letih, emosi tk stabil semua ada. Anak saya agak lama juga kena 25 hari macam tu. Masa tu jarang berak so agak lambat utk turunkan kuning nya. Banyak kan berdoa juga mommy moga anak diberi kesembuhan ya

ank sy smpai sebulan pn msh ade lg..2 kali duk bawah lampu..berak kencing sume ok..doc kate mmg jns die sbb mak ayah darah 0