Baby kuning

Assalamualaikum nak Tanya apa tips lagi nak turunkan kuning baby . Discaj hosp 1/2 kuning 130 berat around 3.2kg refer KK untuk pemeriksaan lanjut. 3/2 pergi KK cek kuning 222 berat bby 3.29kg 4/2 cek lagi kuning 241 berat 3.4kg. 5/2 cek lagi kuning 244 berat 3.44. 6/2 cek kuning 251 berat bby 3.51kg. harini doktor gap 1 hari , esok pergi lagi cek kuning 🥺 susu dah kerap. Mix dupro dengan susu badan. Kalau tak kerap takkan berat naik kan? Hm apa lagi cara selain jemur Dan bagi susu kerap?

1 Balas

bby sya kena kuning sebulan...mcm² petua org bgi smua x jalan,mkin naik..org ckap bgi susu kari home atau lactogen mmng kuning trun..sya test bagi bby lactogen..trus trun bwah 100.. doctor pn bagi discarge.

3mo ago

susu dupro tak ok ek sis ? kalau mcm tu saya nak kena try susu lactogen lah ni.. sebab kuning baby makin naik walaupun dah kerap susu