berat badan baby tak naik

Salam n hai semua..saya baru 15 hari bersalin secara czer..baby girl berat 2.6kg..Alhamdulillah sgt..lps 3 ari da kuar hospital..tapi lps 2 ari masuk NICU plak kes berat badan turun mendadak dr 2.6kg ke 2.25kg dgn kuning 300..4 ari duk spital bleh kuar..sbb berat naik dlm 2.28kg n kuning turun dln 214..esoknyer pegi KK berat bdn x naik juga..masih 2.28..Dr bgtaw..kalau x naik kuga kena Masuk NICU lg..sy da x sanggup tgk ank masuk hospital dgn keadaan sy ni czer..da mcm x berpantang..cuma nak minta pendapat atau cara dr mmy kat sini kot bleh share nak bagi berat badan baby naik..risau sy di buatnya..sy da beberapa hari x p cek kat KK berat n kuning baby?baby sy menyusu bdn..dlm masa yg sama baby sy kuat tido sampai 3,4 jam tido..berak n kencing kurang..puas sy kejutkan..susu sy pun x byk?ni 1st baby..sy der juga google tp hampa..mmy2 yg der pengalaman mcm sy mungkin bleh membantu..tq

1 Balas

Hanya bagi susu dan kerapkn kejut anak bangun setiap 2 jam selepas susu, jika anak bangun awal dari 2 jam pun di kira helok sangat tu..

4y ago

In shaa Allah, terima kasih puan krn berkongsi info..Alhamdulillah