normal atau x?

Pregnt dh 14 week..usia janin n saiz nye dh 16 week..dokter kk dh scan bpe kali n asik tanya btol ke tarikh last period saya..saya ckp betol sbb mmg ada tanda at klender pon..so skg nie saya risau bila dokter asik ckp bby awk besar..minggu dpn baru kne minum air gula..perut saya pun xnampak bsr..normal ke x?

2 Balas

Selalu nye normal awk sbb klau kiraan sbnr² nye bkn dr last period kita.. tp klinik n doc smue akn ikut tarikh tu...yg tepatnye bila awk scan br blh thu usia janin kita sbnr nye... Sbb masa scan dia akn kira details n seharusnya doc tu xblh ckp cmtu sbb klau awk g doc lain dia akn ckp lain plk...sbb doc dia bg ikut pandangan n pembelajaran dia je awk... Tu pendapat sy la sbb sy dlu pnh jmpe pakar n tye dn sy pon pnh study bhgn ni dlu... Jangan risau sgt klau scan ok so baby awk normal je klau xde beza byk mana pon...normal la xsmue org sama kn 😊

5y ago

Wc awk...xpe sy bg pendapat je sbb sy pregnant first cmtu awk...memg dia kurg aktif siang tp mlm bukan main lagi aktif... Bila cita dekat nurse dia ckp normal 🙂

Sy mcm tu dlu..masa 21w, baby & rahim 24w.. mmg doc quiry betul x LMP sy.. tp dh bersalin n bby x besar mana pn.. 38w3d, baby 3.1kg