32 minggu 2 hri...scan bby

Alhamdulillah semua ok... Air ketuban pon normal... Tpi bby besar dlm berat 2 kg... Normal k mamy2 nk tye sbb bby fist... Dokter ckp jge pemakanan... Sbb dokter ckp leh naek 4 kg klu x jga tkot jgk.. Klu x kne serah dri 38 minggu. Untuk bersalin... Ermm tlg bgi pendapat pemakanan ape kne control... Pening dh mamy2

13 Balas

Sy 34w dh 2.4kg. Doc ckp normal je. Scan 36w 2.8kg. Sy gdm, tpi xde lak doc kata bby bsr. Bersalin pn ikut tarikh due, xkena bsalin awal.

4y ago

Tulah, mybe bby xbsr, normal je brt dia. Sbb tu bsalin ikut tarikh due. Sy skrg 38w, tgh tggu hari. Ank sy 2 org sblm ni bersalin 38w4d. Hrp2 yg ke3 ni pn dlm mggu ni kluar😊

Sy scan 33week berat baby 2.4kg.doc ckp normal.tp risau jgk berat badan naik mendadak 35week😅takut pulak baby besaq😂

Saya 34w baby dah 2.7kg, kena ulang alik jumpa pakar utk monitor,scan 5d pun mmg nampak baby tembam nau..🤭

4y ago

Saya plk bru 6 weeks ritu doc scan kata xnmpk kntung..Erm sya rsau sgt..Mmg berharap nk sgt bby..Ni kena tggu lgi dua mnggu utk scan..Adakah sbb bdn sy kurus sbb tu xnmpk lg kntung nya??😔😔

Anak kedua saya last scan bby 37minggu 3.1kg. Deliver masa 38minggu5hari, kelua2 2.73kg je.

saya 33w 2.1kg. doc ckp normal. kalau ikut graf 32w 2kg is normal sis. jgn risau ya

Tq semua dh bgi thu.. Jdi sy x tkot lah.. Klu mkn ...hrap2 bby sihat

Low intake in Carbs, more protein and healthy fat.

Sy 32w, baby berat 1.9kg. Dr kata ok je..normal weight.

Sy scan arini 35week bby 3.2kg..doktor ckp bby bsr..

Sy scan mase 32week Baby baru 1.2kg je..