Scan xnampak janin

First scan kt klinik swasta Nampak kecik je tp 7week.. Dtg kk pon nurse kira 7week.. Bila scan doctor ckp janin xnampak kosong je dlm kantung,N doctor ckp ikut scan dh 9week,Ada x mommies pengalaman mcm ni,risau pulak 😔 #bantujawab

Scan xnampak janin
8 Balas

sye pernh ad pnglmn mcm ni..mule2 scan 8 week ..ad yolk sac tp x nmpk janin lg .mestu ok lg ..doc kate tnggu lg 2 week ..lpas tu ..ngam 12 week nk buka buku pink tibe2 spotting skit..hari demi hari mkin bnyk kluar drh fresh...scan dngn doc pakar ..rupenye gugur...blighted ovum..kntung ad...tp janin xde..kntung kosong ..usia kndungn dh 12 week ..tp last kntung besar 9 week...truslaa sye gugur...trus alahn hilang...sye redha je mse tu...dn skng .alhmdulillah...allah bg rezki prggy lg...klnik nmpk janin dn jntung...sis doa bnyk2 ye...ape2 kne sntiasa redha...insyaallah allah maha mngetahui...

Saya pernah. Memang janin tak menjadi. Ada kantung sahaja. Saya ke hospital sebab ada spotting non stop seminggu. Lepas tu doktor kata akan gugur sendiri, lepas 2 hari tu memang keluar semua. Memang kantung kosong takde apa apa. Tapi masa tu saya memang takde apa apa alahan atau rasa yang aneh. Tak rasa macam mengandung senang cerita. Kalau puan ada rasa alahan, insya-Allah ada tu. Cuma kecil lagi. Semoga Allah beri yang terbaik untuk puan ye ☺️

4w ago

Insya-Allah okay tu. Puan jangan stress stress. Nanti boleh effect kandungan juga. Fikir yang baik baik je ye. Semoga sihat sempurna baby dan ibu ☺️

saya doakan semoga semuanya dipermudahkan utk Puan... saye Ade pengalaman lebih kurg mcm ni..cume saya mmg btul2 keguguran 12 minggu.. bezanya 2kali scan doktor ckp kantung kosong tpi mase gugur janin keluar ckup sifat cume xde rezeki nak bertahan saja. 🥰

Hai kak..tapaya risau ya..tunggu dalam 2 week insyaallah sudah nampak detakan jantung juga..bila kakak rasa tak puas hati kk cari second oppinion..tetap positif thinking..insyaallah semua akan baik2 saja..asal tak ada spoting..blending ataupun flek darah..

Gambar pertama tu scan atas perut ke tvs scan (scan ikot bawah) ye ?

3w ago

ha'ah betul doctor pon ckp yolk sac

Saya pun alami benda sama. Doc kk sruh scan kat klinik swasta.

scan guna ultrasound ke ni?

4w ago

cuba pg klinik swasta lain buat double checkup

period irregular ke?

4w ago

Ok Tq mommy 😘