normal x?

Nak tnye... sy first born.. last period ari tu 4.8, bila next period mmg dh lewat 2 ari buat urine test 1 line lg... tp dlm 20.9 try buat lg dh ada 2 line samar2... ari ni bru check klinik swasta scan doktor tu ckp due 2.6.2020... scan bru 7week Tp mslah ny mse check kt kk kira due 13.5.2020... dh 10 week. Mne y betol yer.... scan atau kira jadual last period... nk jmpe doktor kk appoimnt kne tgu 12 week.... tq.. sape ada pglmn cmni...

2 Balas

Ikut scan sis. Kalau ikut period kadang2 hari subur tak sama. Ada awal ada lewat. So tak dpt nak pastikan tarikh persenyawaan btul2 berlaku.

Sy pun pernah ada pengalaman sama, better refer scan rasanya lebih tepat tp apa2 pun inform dr. ttg pbezaan kiraan minggu tu.