Pendarahan

Pregnant 6 week 5 days,keluar cecair darah..mula² warna coklat,then merah cair,sekarang ad ketulan sikit ..kuantiti darah sikit ..berlaku pun jarang²...kejap keluar darah kejap x...kadang keluar darah cair dengan lendir . Perut rasa cramp...pinggang lenguh ....rasa penat je...normal ke keluar darah gitu. Pergi klinik dia bg acid folid...suruh tunggu 12 mnggu bru scan..ketulan darah tu mcm kat gambar

Pendarahan
16 Balas

sy keluar darah macam ni time pregnant 12weeks.. pergi cek hospital doktor cakap dh x nampak jantung baby. doktor suggest suruh balik rumah,kalau betul keguguran tunggu biar dia keluar secara normal n tunggu dlm sminggu ke 2 minggu. tapi bila balik rumah tiba pagi subuh hari dah rasa sakit perut sangat mcm ada sesuatu nak keluar. masuk ke toilet je kuar ketul² darah kecil n besar. duk dlm toilet hampir 2jam meneran sorang², last baru keluar kantung janin. pastu baru lega. kantung tu bawa pi ke hospital semula n doc ckp mmg janin ada dlm tu.

10mo ago

Saya pun mcm sis tp xperasan saya dduk kat mangkuk tndas tnpa sngaja semua da trbuang 😭

nak tanya kalau kelyar macam ni gugur ke? saya pergi klinik doktor kata sarah period dan saya pergi bidan , bidan cek perut saya masih keras tapi sampai skrng saya pergi scan lagi...darah ni keluar 1hb 12

2y ago

saya xheck upt samar² dan sebelum check tu suami alahan

Hmm. Saya keluar warna coklat lepas tu merah. Risau betul, terus saya pergi hospital. Doktor bagi saya duphaston untuk makan dan injection untuk kuatkan rahim.

sy awal keluar koko p klinik scan xnmpk lagy sruh tggu dlu bgy acid folic ja, dlam 2,3 hari darah koi merah n keluar mcm kantung ,6minggu lebih

sy ada pengalaman mcmni tapi sy gugur, apapun hadkan pergerakan kena banyak rehat. Semoga kandungan kuat dan sihat. Aamin ❤️

Saya pernah jadi macam ni, 1st gi scan kantung ada lagi cma x nmpk heartbeat doc bgi ubat kuat rahim, then sminggu lpas tu kluar kantung.

saya penah jadi macam ni. first kluaq koko pastu lama lama kluaq darah smpai la kluaq ketulan. belum rezeki, saya keguguran

Sis kalau dh bleeding mcm ni terus pergi hosp bhg emergency, nnti dr cek. Jgn pergi klinik. Bahaya tau

saya gugur bulan lepas 6minggu juga, kluar darah juga. 3hari pastu kluar kantung mcm ni tp besar sikit lg

saya pernah macam ni first pregnant, tapi keguguran. kluar ketulan darah tapi besar 3 jari camtu .