confiuss 😂

due period patutnya 26/6 tapi awal pagi 23/6 dah keluar coklat coklat. okay laa normal awal sikit dari tarikh. but, keesokkan harinya just keluar darah setompok. saja buat upt dip n tell, naik dua line tapi samar. tapi lepas daripada darah tu keluar, sampai kee harini keluar lendir coklat saja takde darah merah. period kee macam mana ni? sebab biasa nya dua tiga hari coklat, terus darah merah. ni takde darah merah pun cuma coklat pekat kadang cair. kuantiti tak banyak pun. confiuss 🫠

confiuss 😂
8 Balas

Better awak bedrest. Walau org kata keguguran tu hanya terjadi sebab kandungan tu sendiri tak sempurna lah bagai, setiap badan tak sama. Boleh jadi kandungan sempurna tp rahim tak kuat. Baik awak hati2. Saya dulu kalau aktif je spotting.

10mo ago

Ya sis. Maaf ckp mula2 spotting pink2, pastu coklat then lama2 saya bleeding 3 hari (darah suku pad). Dah ke klinik & makan ubat kuat rahim tp saya kurang bed rest, tak boleh sesuka nk cuti sebab penjawat awam so every time terlebih bergerak akan spotting. Lepas 2 minggu saya check upt dah negative & scan gugur dah rupanya. Takda rezeki. Tp Alhamdulillah tak sampai 6 bulan dah pregnant lagi & time tu mmg saya tak buat kerja rumah langsung, suami totally bagi kerjasama. 4 bulan saya tak masak, basuh baju & kemas rumah. Cuma g kerja tu pun jalan slow2. Doctor suruh makan duphason setiap hari for a month. Dah second trimester baru bergerak active & mula bersama suami. Alhamdulillah tiada spotting/bleeding langsung sampai melahirkan

darah implantation tu awk. sy mcm tu jgk sblm ni. kalau awk blm g klinik buat confirmation pregnant g la buat. cter sekali psl ada kua darah sikit² ni.

10mo ago

implantation blood sy kaler coklat² & ada masa pernah bnyk mcm tu masa blm tahu pregnant. kalau betul tu darah awal keguguran harap kandungan sis tu still ok

Cuba sis check upt semula. Kalau upt sis masih positif atau makin pekat, better gi jumpa dr terus. Kalau upt makin samar, mungkin chemical pregnancy.

Risau spotting tu. spotting biasanya 2-3 hari je.. kalau lebih tu baik check. Risau risiko gugur or luar rahim

mcm saya masa ank sulung mcm ni jgk n last2 pregnant , dh 3 tahun dh ank sulung saya..

nant da hbes klua darah tu try test upt lg skali...

cuba check lg sekali upt awak

10mo ago

upt makin samar 😢

takot spotting