orang ketiga

Please tell me how should i react. Sy n husband pjj. Husband ada sorang kawan perempuan yg suka call husband. N husband kinda good listener for her. The other day sy cek phone husband. Tgh preggy ni faham2lah instinct tu kuat sikit. Jarang2 pun cek phone die. Tp entah terasa n cek n tengok2 no perempuan tu call dia. For 50mins camtu. So ive asked husband ape yg diborakkan. Husband cakap xde ape. Menyirap la kite ni. Lama borak camtu n nothing you talk?? Sy dah pesan husband. You can answer her call bila sy ada shj. But husband mcm dah langgar janji tu sebenarnya. Sy skrg mcm nangis mengadu kt Allah je. Baru skrg ni sy terasa nk tanya pendapat korang isteri2 ni. How should i react? Sbb mcm tawar hati dah sebenarnye. Husband nak confronting benda ni. N we did. But i dont know, kinda forgiven tp hati tak redha. Please bg kata2 perangsang pd sy. Im the weakest now. But bcz of this little angel in my tummy make me stronger. Tu yg rasa tawar hati tu.

104 Balas

Be strong sis & sy harap apa2 jalan yg sis fikirkan biarlah yg tbaik.. Mgkin dah tiba masa sis n husband slow talk psl prasaan sis, pihak ketiga & batas pergaulan sesama kwn tak kiralah kalau ppuan tu bff sekalipun, dah kahwin kenalah buat mcm org dh kahwin.. Kalau dpt, cuba ikhtiar sama2 utk sbolehnya elakkn pjj, wktu mengandung mcm ni lah isteri lbh perlukan suami.. Selebihnya bykkan berdoa utk rumah tangga 😊 Sy x pjj dgn suami, tpi suami sy byk bkawan & kerja dgn ppuan & kdg2 ada kwn ppuan yg suka mlebih2 suka mesej lama2 smpai nak tgh malam.. Sy tegur trus & ckp tak suka dgn cara ppuan tu bgaul seolah2 buat taktau yg kita dh kahwin.. Syukur husband fhm, kalau nak mesej atau call lama pun biarlh utk kerja atau hal pnting saja..

5y ago

Got that sis. Saya n husband dah melalui beberapa sesi confrontation, our relationship, with in law, that lady, his responsibility towards me. It just that tinggal dia je mampu istiqamah atau tak. Istiqamah kan benda paling susah kita nak buat. Sebab tu sy mention pasal tawar hati, becz im trying so many times to fix things but always end up im the one to be blame sebenarnya. Padahal im all hearted dedicate myself for the marriage. Allah saja yg tahu.