orang ketiga

Please tell me how should i react. Sy n husband pjj. Husband ada sorang kawan perempuan yg suka call husband. N husband kinda good listener for her. The other day sy cek phone husband. Tgh preggy ni faham2lah instinct tu kuat sikit. Jarang2 pun cek phone die. Tp entah terasa n cek n tengok2 no perempuan tu call dia. For 50mins camtu. So ive asked husband ape yg diborakkan. Husband cakap xde ape. Menyirap la kite ni. Lama borak camtu n nothing you talk?? Sy dah pesan husband. You can answer her call bila sy ada shj. But husband mcm dah langgar janji tu sebenarnya. Sy skrg mcm nangis mengadu kt Allah je. Baru skrg ni sy terasa nk tanya pendapat korang isteri2 ni. How should i react? Sbb mcm tawar hati dah sebenarnye. Husband nak confronting benda ni. N we did. But i dont know, kinda forgiven tp hati tak redha. Please bg kata2 perangsang pd sy. Im the weakest now. But bcz of this little angel in my tummy make me stronger. Tu yg rasa tawar hati tu.

104 Balas

dulu pernah la advise kwn yg pjj ni...sabarlah nk buat macam mana tu kerja dia. kena terima..sabar doa yg baik2. sekali dia sound kita balik kau tak rasa senanglah ckp sabar...terus sy naik angin. mmglah aku tak rasa sebab aku tak pilih laki yg kerja sekian sekian macam laki kau. kau yg pilih laki kerja macam tu bukan kena letak pisau kat leher kena paksa kahwin...kalau awal2 rasa tak boleh yg kau kahwin jugak dgn dia kenapa. hahah adeh menyirap gila masa tu. dia yg luah perasaan kita suruh sabar je la xkan nk suruh dia g heret laki dia balik. sekali kita yg kena. deyy karewale betull...sorry terluah kat sini pulak hehe

5y ago

😂 😂 😂 tak boleh bawak bincang tu 😂😂😂..

sis ni dugaan time sis hamil.. allah nk duga sis dengan cara mcm ni.. bg sy lh sis banyakkn bersabar ingat baby dlm perut tu... banyakkn berzikir dn selawat.. bl teringat cepat,2 berzikir dn selawat.. mohon pd allah semoga sis kuat dn sabar.. sis kemaafan itu terletak dlm dri sis... klo sis xmaafkn mmg hak sis..tp klo boleh maafkn lh suami tu.. sis gah hamil sok bl dh time nk bersalin sis pon kena minta ampon gan suami.. mmg sakit tp sis kena redha dn terima gan iklas apa yg suami sis buat.. suami sis pon xnk jd mcm tu.. sis cuba berbincang gan suami... sebelom tu minta pertunjuk dari allah untuk bantu sis ..

xtau nk ckp mcm mne sis sbb klau suami syg dy akn brubh . klau da d tegu pon still same je xd beza tu sy pon jdi tawar ati dn brdiam . tnggu mse je yg sesuai pergi atau stay . ikot kata ati mne yg trbaik tok ank sndri . sesetgh suami mmg lmbt sedar pengorbanan isteri ni . sesetgh tu mmg xsedar dri . ikot pd sis n suami juga mcm mne keadaan tu sis . org laki ni kdg mmg mcm2 merenyam nk mengatal sne sni wlau pon tau bini tu tgh ngdg ke pntg ke ap ke ad je pragai . tpi sis ingt kita ad yg maha brkuasa ALLAH SWT . brdoa pd dy slalu . doa org traniaya ni biase ny Allah akn makbul kn . mudh mudhn sis n suami brbaik2 la 😊

5y ago

InsyaAllah sis. Saya pun sedang usaha perbaiki diri. Mungkin ada khilaf diri ni yang menyebabkan sy dapat ujian yg macam ni rupa.

Saya sedang alami skrg. Husb suka chat sorg perempuan ni mcm kawan lama dia. Saya ada buat clonwhatsapp so kalau dia chat budak tu, saya boleh baca mesej2 dia dekat hp saya. Tp ada masa tu diorg bertukar2 gambar. Then saya tksempat tgk gambar dah deleted. Ada masa boleh cekalkan hati sbb saya tknak berdepan tanya dulu tkut nanti dia kata saya takpercaya dia. Kami kerja shift. Bila dia kerja malam, siang nak tido dia chat orang tu. Kalau ye pun horny ia boleh je cari wife ni, tp entahla saya tkfahammmm. Perempuan tu pun melayan! Rasa nak terus chat call perempuan tu marahh. Tahan perasan sampai nangis sorang.

4y ago

buat klonwasap husbnd x prsan ke?

I checked my husband's phone haritu and ada ex dia respond to his WhatsApp status and ada call for like 20 minutes. Siap mintak gambar my husband and he gave it to her. Perghh. I punya menyirap I cried and confronted him. I told him not to make things worst for me since my pregnancy is not going on smoothly dari awal. He didn't contact that lady after that. I keep on checking his phone because dah hilang kepercayaan jugak kt dia. Tapi nmpk la effort dia tak nak bg I down lagi. I faham perasaan you sis. I took that lady punya number just in case it happened again I am going to confront her as well.

5y ago

Weve done our part sis. Sy x simpan no lady tu. Its in my mind. Saya hafal. So i will just check hubs phone whenever i can. Ive confronted my husband already 2nd time sebenarnye, he did the same mistake. So if things happen for third time i will just ask him to decide seriously what he want. Cz i wont giving up easily on my feeling again. Sakit hati sgt2. Dahla bawak baby dia. Dahla kita mudah emosi. Boleh pulak anggap ni perkara kecil je. Not fair for me.

Suami ni ujian, ujian Allah yg bagi. DIA xkan uji awak kalau awak x kuat..😊 lapangkan dada, dekatkan diri dgn ALLAH. ALLAH akan mudahkan segala urusan awak inshaa Allah. Benda ni dah terjadi pada kakak saya sendiri.. Isteri orang lagi yg kacau suami dia😏 tapi kakak saya x giveup..dia pertahankan hak dia..Benda 1st dia buat, Cari Allah then betulkan diri dia dahulu..lama kelamaan suami dia yg angkat bendera. Percaya pada jodoh dan aturan DIA. Saya doakan sis terus kuat seperti selalu..Fokus pada diri dan anak dlm kandungan tuh. ❤ xmau stress2 tau

5y ago

nauzubillahiminzalik

Sabar lah sis.. sy pun suami duk jauh..ank pertama masa suami tentera jugak.. tp alhamdulillah dpt dok sama.. tp ms mnjaga mmg slalu sndri sbb suami slalu masuk ops.. ank kedua ketiga semua bersama.. skrg sy ank keempat ni suami bkn tentera lagi.. tp lbh mncbr offshore.. 6 bln lps ni baru balik.. jgka sy beranak bln march baru blh bsm balik..nak kna jga 3 org ank yg sklh.. smua bnda buat sndri..tp syukur ada kluarga yg mmbntu.. bnyakkn bsbr sis.. suami cari rezeki utk kita n ank..utk ksngn kita jgak..doa2 bnyak2 smoga urusan kita dprmudah..

5y ago

Sama lah sis.. bykkn istighfar.. ingat Allah.. ingat baby.. kita mummy💪💪 terpilih

Sama la sis situasi kita lebih malang lagi bila husband kita tu dok backup2 kawan pompuan dia tu. I know dulu before sye bercinta dgn husband sye dulu dia suka kat pompuan tu that why sye memang larang keras gila bila husband sye dok contact pompuan tu even pompuan tu emergency minta tlg ke ape ke. Sye tau la lelaki ni mula2 je kawan pastu nanti ada la bait2 tu. Tu yang tak nak. Even sye dh warning kat pompuan tu pompuan tu pon sama je mcm s***. Dah tau org tu dh kawin dok cari knp. Dah takde org lain ke?? Haihhhh sabar je la 😌

5y ago

Husband sy bkn setakat backup, die puji, dia bandingkan sy dgn perempuan tu lg sis. Sy mmg dah suruh die pilih perempuan tu atau sy. Die mmg pilih sy sis. N mmg tak halang dorang kawan sebelum ni sbb memikirkan sy pun pernah ada kwn2 yg concern psl sy. Tp skrg mcm dah melampau. Sy mengandung dan perempuan tu masih lg nak call suami sy. Seriously sy mmg malas ckp byk. Tp sy dah text perempuan tu. Sy malaslah sis. Serious. Sbb benda ni buat sy stress sukar tidur malam.

sama la.. husband navy, kerap belayar. awal pregnant dlu mmg kuat alahan. family jauh. sorg2 kat sabah takde saudara mara. harapkan kwn2 dkat blok je. pnh hritu admit ward sb dehydration. sorg2 kt rumah nasib baik ad akak yg sama blok tlg hntr ke hosp.. time checkup pn sorg2.. smua kena bt sdiri. sdih masa tu sb dkat laut pn kurang signal kn xleh nk call husband ke ap. in shaa Allah, sis kena kuat demi baby ya. moga Allah prmudhkn urusan sis. aamiin.. ❤

5y ago

ni airforce je tp selalu busy and selalu buat duty sb nak cari duit lebih.. sepanjang pregnant ni selalu sakit and dah 3 kali kena warded.. semua kena hadap sorg sorg 😢

It happened to me too when I'm pregnant. Accidentally i read conversation between my husband with that b***h. She said she still keep my husband photo in her hp. The conversation quite 'mesra'. Lps baca terus jumpa husband buat muka bengang. Kejadah apa msj2 mcmtu dgn prmpuan. Terus gelabah, contact prmpuan tu suruh delete gmbr dia and block prmpuan tu terus. Tak henti2 minta maaf. Now i knew he really love me and never contact with any women if tiada kepentingan. Kah!

5y ago

Kan.. takde logical purposes rasanya tak perlu contact pun kan. Man n lady cant ever be just a friend supposenya kan? Dah la xda connection as colleague ke pape yg ada benefit and she chose my husband to contact. Tapi tulah. In this case husband sy macam nak keep that friendship with that lady. Bcz he convince me theres nothing between them. Plus he also try to counter back the situation where does having an otp with that lady dosa besar sangat ke mcm dah berzina? Oh, such a childish statement from my husband. Ive told husband again, you can choose her i dont mind. But if choose me, you need to know, trust is build up from scratch. Respect our relationship and know my place as your wife. Nak ada anak dah pun tapi jawapan masih macam budak2. Lelaki memang camtu kan. Hurtful betul pemikiran mereka