jauh dengn husband

my husband exciden 3hari yg lepas.. sy sngt rindu n risau keadaan dia.. apa nk jadi kn,sy duk umah mak sy,dia duk umah mak dia,.. mak dia yg rawat dia .. so i rasa down sngt bila xdpat cium bau badan husband.. nasib ada baju husband yg blom sy bsuh untk tidurkn sy .. klau x,sy mmg xboleh tdo.. lagi pon sy dh masuk 17minggu, dh terasa pergerakkn bby .. pasti bby pon rindu kt ddy dia sebb ddy dia sllu usap perut sy .. ??? klau boleh sy nk balik jer umah mak dia,tpi, sy ngn mak dia xberpa oky .. hp husband pon rosak disebbkn exciden tu,so,sy ngn dia just boleh call pkai hp mak dia.. sy bukan xnk call or apa klau husband xcall, takut ganggu mak dia... coz sy bukan menantu pilihan.. ?? sngt2 rindu kt husband .. klau dia dlam keadaan sihat nk jauh ngn sy xpe.. ini dlam keadaan mata bernanah,bengkak,, ngn mulut jahit luar dlam .. omg!!! sngt2 remok hati sy .. then.. time dia exciden,mak dia mmg tahu,tpi langsung xcall sy .. dia exciden pagi keluar umah krja 7.45.. time tu lh dia exciden.. n then,sy trbukak hati call mak dia ingt dia ada kt umah mak dia,mak dia jwab,ckap xde kt umah .. ni ada kt hosptal dia exciden.. sakit perut sy n sngt2 trkejut... ??? dia pon rindukn sy,sy pon rindukn dia.. tpi apa nk buat ... ujian yg allah bagi terlalu besar buat kmi .. ??? dlam keadaan sy mcm ni ... berjauhn sebb husband sakit ... omg!!! ??? sngt2 sedih,rindu ... rasa remok hati ni.. ??

41 Balas

sy pun pjj, kalau sy jadi sis sy akan segera pergi tengok keadaan suami. Jgn disebabkan keadaan ni, makin keruh hubungan sis dgn ibu mertua. suami memerlukan sis.. kalau sis bekerja, ambillah cuti emergency. Tunjukkan pada suami yg sis betul² sygkan dia. Dan tunjukkan pada ibu mertua yg sis amat bertanggungjwab sebagai isteri walaupun pjj. Usahalah utk di sisi husband, dan belikan telefon murah pun boleh, yg boleh at least direct call husband tanpa melalui ibu mertua. Jgn bagi peluang org lain pandang serong pd sis saat mcm ni. Maaf ya, ini pendapat sy. sbb sy tahu peritnya rindu suami yg jauh lagi² keadaan kita yg sedang mengandung dan suami pula tidak sihat. Usaha sehabis mampu ya sis.

17 weeks dah. Kalau boleh bykkann istigfar ye sis. Tak boleh stress walau mcm mana pun keadaan. Allah bagi ujian utk awak sbb Dia tahu awak kuat. Bab menantu pilihan. Byk yg hadapinya termasuk sy. Tapi saya tak anggap tu sbgai mertua. Tapi sbgai mak. Sbb apa2 pun mertua kita tu adalah org pertama yg wajib suami kita hormati. Dan kita juga harus hormati dia. Allah dengar semua keluhan kita. Doa minta dengan Allah. Cepat atau lambat. Inn Shaa Allah. Apa2 yg mertua cakap tu, terima dgn hati lapang. Dan yang paling penting SABAR. Doa, minta dekat Allah supaya Allah bukakan hati mak mertua supaya terima kita.

Pd pendapat sy...sis pegi je mlawat husband slalu..dlm hati niat nk tgk husband dan hiraukn skeliling..as wife..ur husband need u to recover..lg cpt dy sembuh lg cpt sis blh bersama ng dy smula..sis dont worry..ap2 pun dy still suami sis kn..just go there n show them yg u ni syg suami u..kdg2 kita kna ajr dri kita utk pekakkan telinga n butakan mata..if u love him then strive for it..he needs u..kuatkn hati n bnda ni juga xbaik utk bby d perut tu sbb buat sis slalu sedih n stress..u deserve to be with ur hubby..pegi je jmp dy, hati sis kna kuat..klu nk mnangis, mnangis dgn hubby u..jgn sorg2..ok sis 😘😘😘

Sedihnya 😢😢😢 Sabar ya sis. Better sis pergi je rumah mak mertua dgn parents or family sis.. Jgn tak dtg melawat suami langsung.. Jgn jadikan alasan bukan menantu pilihan..Skrg akhir zaman, Saya risau akan ada batu api dlm kalangan belah suami.. Saya sendiri ada pengalaman seperti ini.. 6 tahun yg lepas.. Hal mertua suka sis or tidak.. Tu tolak ketepi.. Apa yg penting, rumahtangga sis kena utamakan dulu.. Saya bukan niat nk hasut.. Tapi hati2 ya sis.. Saya faham apa perasaan sis...

Allahhu sis semoga semuanya baik2 sja. Btw sis try la call husband, ambl hati mak mertua sikit, mana la thu sis care dngn ank dia terus dia lembut hati, kadang ada jga jenis mrtua yg saja nak tngok menantu mcm mna. Kang sis xcall tnya psl husband or x balik rumah mertua sbb nk tlong jga husband, apa kata mertua nnti.? Makin la dia angin dngn sis. Maaf ya sis, tpi tu yg sya rsa jalan terbaik, sbb tempat isteri di sisi suami, biar la xda yg suka, lama2 akn suka juga. Take care sis, jngn stress2. 😊

Saya bersimpati dgn keadaan puan skrg.. Mungkin kejadian ni utk memberi puan peluang utk lbh dekatkan diri dgn Allah, bersama suami dan jg merapatkan diri dgn mil.. Hati ibu mana yg xtersentuh bila ada org syg anak dia dgn bersungguh-sungguh.. percayalah.. Jgn cipta peluang utk mil lbh tidak sukakan puan.. itu lebih teruk.. Jagalah suami puan walaupun pahit utk bersemuka dgn mil.. Sy doakan suami puan cpt sihat dan hubungan puan dgn mil baik.. Please jaga suami puan..

kuatkan semangat sis tebalkan muka je depan mil biarla mereka tk sukakan kita yang penting sis jumpa husband jaga dia masa2 ni la dia perlukan seorg isteri di sisi ... Allah itu maha adil apa yang jadi semuanya ada hikmah .. banyakkan bersabar ye sis ... selalu minta doa moga Allah lembutkan keluarga suami awak untuk terima awak dan baby dalam kandungan .. saya doakan semoga hubungan sis ngn kluarga mertua akan jadi lebih baik aamin ya Allah

Sy first pregnnacy husben kene operate. So die bed rest je. Masatu preggy 7bulan. Sy jaga suami sendiri. Dari dressing mandikan jaga dihospital makan minum smua saya jaga sndiri. Sy sanggup jalan kaki jauh naik turun bukit utk belikan ubat die di farmasi sebab sy xpandai bawak kereta. Apepun sis. Tempat terbaik bg seorang isteri disisi suami. Lagi2 bila suami sgt memerlukan sis. Stay dgn die ya. Abaikan mil.

4y ago

Wowhebattt la sis💪💪💪. Untung suami sis😇

Allahuakbar... Smoga sis tabah dan moga suami cepat sembuh... Sis.. Buangkan dulu rasa mertua xsuka sis.. P je balik umah mertua p jenguk suami.. Drp lgsg xtgk lg la mertua tu kata ape.. Suami sis tu.. Ape jd pon biarla sis di sisi suami.. Jg la suami walaupun dapat jaga kejap2.. Abaikan dulu pandangan mertua terhadap sis.. Mana tau.. Tgk sis bersungguh jaga anak die.. Lembut hati mertua tu..

sy jd awk sy akan pg kt laki sy..biarlah bkn menantu pilihan di perli di maki janji laki sy depan mata sy..jgn peduli ttg suara2 jahat..kuatkan hati..selalu tenangkan diri dgn zikir..anggap tu cara Allah nk duga kita berumah tangga..nak tgk jauh mana kesetiaan awk kt laki awk.kita xboleh nak buang mak bapak dia sbb tu mak bapak dia..jahat mcm mana pun dia mak mertua bapak mertua.