orang ketiga

Please tell me how should i react. Sy n husband pjj. Husband ada sorang kawan perempuan yg suka call husband. N husband kinda good listener for her. The other day sy cek phone husband. Tgh preggy ni faham2lah instinct tu kuat sikit. Jarang2 pun cek phone die. Tp entah terasa n cek n tengok2 no perempuan tu call dia. For 50mins camtu. So ive asked husband ape yg diborakkan. Husband cakap xde ape. Menyirap la kite ni. Lama borak camtu n nothing you talk?? Sy dah pesan husband. You can answer her call bila sy ada shj. But husband mcm dah langgar janji tu sebenarnya. Sy skrg mcm nangis mengadu kt Allah je. Baru skrg ni sy terasa nk tanya pendapat korang isteri2 ni. How should i react? Sbb mcm tawar hati dah sebenarnye. Husband nak confronting benda ni. N we did. But i dont know, kinda forgiven tp hati tak redha. Please bg kata2 perangsang pd sy. Im the weakest now. But bcz of this little angel in my tummy make me stronger. Tu yg rasa tawar hati tu.

104 Balas

sama laa , sampai sekarang dah dua tahun lebih pjj dengan suami , kedah sarawak . masa mengandong pon sendiri2 jaa cari apa yang nak makan mengidam kan pi klinik sendiri , bila perut dah sampai 5 6 bulan macam tuu ada mak sedara temankan pi klinik bagai , dekat nak bersalin nasib laa suami dapat cuti . lepas tu pjj balikk . cemburu jugak tengok kawan2 pi mana dengan suami depa masing2 , tapi nasib hati ni sado walaupon xsesado mana pon . hehehe

5y ago

kadang kadang je sado.. kalau angin tak okay, nangis jugak sb kena hadap sorang sorang semua nya.. ni dah 36w, dah kebas kaki bagai.. lg lah sedih takde suami di sisi

Apa kata sis consider stay 1 bumbung dgn husband since isu cmni da timbul? Sia warning juga 2 pihak tu skrg da ada seksyen yg membolehkn saman terhadap pihak ketiga yg mengganggu gugat sesebuah rmhtgga.. Sis cuma perlukn nama penuh dia, no ic & alamat surat menyurat ( alamat ofis pn boleh) Sis boleh rujuk biro bantuan guaman ttg tatacara saman tersebut.. In ur current condition, no biggie for being at the peak of selfishness..

5y ago

This option(sueing) will be ultimate choice sy sis. Sy sedang usahakan tinggal sebumbung. Tapi tulah, to that extend, tinggal sebumbung, that lady berani wsapp husband dan husband as usual akan padam all conversation. Konon nak jaga hati saya but end up jadi tak jujur. Saya sedang kumpul kekuatan buat masa skrg ke arah itu. For now, all i can do is praying. Bcz im giving enough to win his heart and fix the relationship.

Thats why dlm rumh tangga ptutnya xda istilah kawan lawan jenis ni . . Klu husb sye ada kawan prempuan mcm tu sya sruh dia plih nk saya or dia .klu husb plih dia silakan ai xhalang sye mnta d lepaskn je. . If dia plih saya. No more contact with her .. If sye tau dia mash contact ngn kawan prempuan dia tu .. Saya takkan bagi peluang .. Awak ptutnya dari awal xbagi husb awak contact ngn prempuan tu lg . If contact pun kne hal pnting je ..

5y ago

Benda ni dah maklum dah antara kami sis. The lady hanya boleh contact dia jemput kawen je. Other than that suami suppose tak boleh jwb call dia. Tp tak. This time suami langgar janji tu. Sy dah buat dah. Suami mmg pilih sy sis.

sabar ya sis, dugaan utk setiap pasangan ni bermacam2. dan sy pun tk terkecuali. tambah bila melibatkan org ketiga.kita yg tgh mengandung ni ad bermacam2 emosi.itu pun suami susah nak faham. bila ditanya, tak ada apa2 cuma kawan sja. sush nk percaya n btul kata sis, boleh memaafkan tapi blum tentu redha. apa2 pun sis kna kuat .kuat demi bby n rumah tangga. jangan biarkan org ketiga hancurkan kebahagiaan rumah tangga sis

Salam sis, susah nak ckp kalau lelaki dgn perempuan bff ni, xmungkin la laki dgn pompuan blh bff without salah sorg menyimpan perasaan.. Sy dlu sblm kawin pernah kwn dgn bf org, xbyk sikit pon mst kite ade simpan rasa terhadap org tu kan, jalan terbaik ajak husband and pompuan tu jumpa dgn sis, kalau berani, sis kene kuat kan hati kalau syg kan hubungan ni, kalau sis give up, mintak cerai je la terbaik..

5y ago

Dah pernah cakap kat husband ajak jumpa dengan perempuan tu. Tapi husband taknak. Tak ingat saya apa alasannya yang pasti saya memang akan make a move if he does the same mistake after this. Couldnt agree more with you sis. Memang takda laki n pompuan can be bff without any feelings

sy pun berada dalam situasi sis , and lebih teruk husb checkin lg that ex girl dia dlu . and it just happen in last month . i amek masa 2 minggu and sejukkan hti . truly wife mne yg blh accept tp i sabar demi angel in my tummy . i maafkan dia . but in future jd lg camni . no forginess ☺️ apa blh sy ckp amek masa untk berfikir . jgn strees relax and take a cool way to face it ??

5y ago

betul , ap yg blh sy katakan tawakal , that girl already ask my forginess . and she say it never happen in future . tp untk percaya husbnd lpas tu its like zero sis , seks mmg blm jd lpas apa yg berlaku , i mnx dia masa and dia terpaksa akur . ap yg blh sy katakan jgn cepat beri kepercayaan . and i still amek lg masa untk berfikir sblm bersalin .

For me personally, i left all this thing to Allah. Kita dh pesan dekat suami and dah berusaha selamatkan rumah tangga tapi walaubagaimanapun cara kita buat tp suami masih buat let him be. Mengadu dekat Allah is the best thing. Hanya Allah yang mampu membolak balik hati manusia. Yang penting jangan buat keputusan ketika marah. Pls stay cool and ingat Allah. Hope u and baby will be fine.

5y ago

Yes sis. Im trying my best. I cried alot. Yes. I confronted him the next day. Ive putting all effort i can. Terpulang atas husband sebenarnya. Saya mampu berserah dan susun strategi not to be so dependent. You know what i mean when we bcome housewife and only do some side income.

I sejenis tak boleh handle suami perangai mcm ni, i will talk to him, dia atau saya itu je. Tak ada kata pilihan yg lain, samaada u stay dengan perangai u yg layan perempuan picisan or me and anak? Haha. For me dalam hubungan mesti ada trust, once broken consider sold lah. Dengan lelaki lepas kita dah negotiate and slow talk tapi masih sama, maksudnya kita perlu buat right decision.

5y ago

To be honest sy mmg lose trust pd suami. I need to start from scratch again. Dia mmg pilih sy sis. But i dunno. Im just cant over it yet. Friendship between these two people sgt2 terngiang dlm kepala.

Sama laa kita sis. Cuma husb dia keje 3 bulan cuti 3 bulan. Tp tu laa bila dia takde ngan kita rasa lama sgt nak tggu 3bulan tu. Semua kena hadap sendiri. Nasib baik boleh drive, xde lah rasa nyusahkan org. Tp tu laa makin sarat ni jadi xlarat sgt dah. Buat keje pon sikit2 je. Ni pun duk umah ngan mak ayah. Lega laa sikit kalau ada apa2..semoga baby pon kuat mcm ibu dia. Aamiin

5y ago

Tu laa..situation sis ni lagi sedih. Tambah2 kita preggy ni, emosi tak stabil n nak husb duk ngan kita je. Tp nk buat mcm mana, dh keje dorang macam tu, terima je lah. Kuat k sis?

Sama lah kita jauh dr suami tercinta, saya d selangor dia kt singapore terpaksa hadap sendirian segala urusan sakit pening sendirian tanggung tanpa suami yg kita ingin perhatiannya.... Tidak mengapa berkorban demi suami yg penting kita kuat n bnykkan bersabar semoga Allah merahmati n melindungi bby dlm kandunagan kita juga suami kita nun jauh d sana... Aminnnnnn

5y ago

itu lah.. skrg dah 36w, mcm mcm lah sakit.. kebas situ sini bagai.. nak sangat suami ada utk tlg picit apa semua.. tp nak buat mcm mana, dah suami kerja mcm tu hehe.. kena berkorban lah.