Lapar je kejenya time baby 34 weeks ni.

Petang tadi pkl 6 dah bantai sepinggan nasi. Konon malam taknak la makan. Tapi dia punya lapar tak boleh nak bawa berbincang. Rasa nak mengamuk je. Berat ibu dah naik mencanak ni nak oiiii... Due date saya 20 Nov ni. Ada geng tak kat sini?

17 Balas

Ya allah samaaaaaa. Menangis hari2 tahan tak nak makan byk sebab berat naik sgt sampai kena amek bp dua kali seminggu dah sekarang. 😭 Dulu berat dok maintain je. Sampai kena bebel sokmo. Da naik ni, naik over pulak.

Sama la..sy pn malam td makan byk.. Bangun pagi allah.. Lapar mcm xpernah makan.. Trus angin naik kepala.. Xbole bgn lambat skit bby kt dlm tlg kejutkan sbb lapoo hehe.. Sy due 17 Nov 19👶😍 moga semuanya dimudahkan ya sis..

5y ago

Lehih krg je edd kita kan...patutla baby dan ibu kuat makan jugak ye..hehe

Ohh mmg normal ker sy 33 weeks dah sminggu ni mmg lapar, selalu nye srapan sy ambik milo dan biskut, tgh hri sy mkn nasi mlm sy mkn mee2 atau roti tp sejak sejak ni pagi nasi tgah hri nasi mlm pun nasi...

5y ago

Yela awak..bila nurse tanya saya makan apa time malam, saya ckp makan roti dgn milo je pun nak bising jgk.. kadang tu memang bantai nasi je. Sehari 3x nasi jugak time2 dah hujung ni.

susu ibu blh minum ikut arahan pd kotak. tp skip makan malam tu jgn la ye sis. 🤭 sbb sis makan utk dua orang. mmg normal lapar. 😊 makan byk blh tp kawal. tkut kencing manis nurse pesan.

Sama la saya asik makan je. Dalam masa 3minggu naik 2kg. Da tak pasal² kena minum air gula. Sekarang ni da 36minggu, makin berselera. Tak tau la berapa kg pulak ni. Due 8nov.

5y ago

Betol tu. Selagi boleh makan, kita makan. Nnti bila waktu pantang da tak boleh nak makan sesuka hati.

Hahaha sy 6bulan naik 9kg mcmana tue...kena mkn kerap sikit klu tk berangin...ingt pregnnt blh mkn mcm2 kena jgk diet haha

sama lar..sy dah 37 weeks.lapar x boleh bwak bincang.Last² berat naik n kena check BP selang 2 hari.😂😂

5y ago

inshaallah.halo² nnti..😁😁u too

Sama..tp sy control mkn buah, mkn something manis, mkn bkn yg berat2..klau x..berat kota pon naik skali

5y ago

Terernya awak blh control amek buah je...huwarghhhh 😭😭😭

berpisah tiada sama makanan di hujung trimester nim... tak boleh bawak bincangggg 🤣🤣

Sy 21/11 hehehe. Tp sy xleh lebih due. Sebb ad gdm😅.. harap baby keluar awl dr due..