Kelaparan di awal kehamilan

As salam semua ada tak macam saya.. Asyik lapar je.. Even dah makan nasi time dinner pun, tengah malam mesti lapar mcm tak makan apa2 🥹 Kalau boleh tak nak berat naik mendadak time preggy ni. Sebab takut GDM.. Boleh bg tips tak.. Btw saya baru 6 weeks.

1 Balas

wasalam, sy pon mcm tu jugak asyik lapar je. sy akan mkn nasi 1 hari sekali tapi cukup zat. masa yg lain sy akan makan roti / mkn buah² / buat jus buah² kalau lapar. ade orang yg sarankan suruh makan kurma kalau lapar tapi sy jenis x boleh mkn yg manis akan jadi loya.

7mo ago

Tq sis.. Gaji nanti boleh la borong buah😂