penat yg terlampau

Pernh tk korg penat sampai menangis sebb mmg dah terlalu penat ? Dah lah penat buat kerja rumah , lepas tu kena masak , diri lama2 , dri pinggang sampai ke tapak kaki sakit lepas tu hangat badan sampai berpeluh2 , angin dlm bdan tak mau keluar ya Allah penat gila , aku sampai menngis senyap2 je ni dri laki aku tw aku penat?sebb tknk kena cop pemlas and ngade2 , dah lah tengah tunggu hari je lagi , aku nk gak rehat ?

4 Balas

Ya allah sis. sy pun tengah berada dlm fasa and situasi ni. Rasa penat sangat sangat badan ni. Kaki sakit bila berdiri lama. Kerja rumah still kene buat, masak sume kena buat. if tak siapa nk buat kan. Ntah la letih sangat. Kalau mengadu kt husband pun kadang dia tnya balik apa yang penat. Nak explain kenapa penat tu pun rasa nak mengamok. so baik diam and nangis jela sorang2 hmmm.

Hurm rehat laa sis. Nanti dah bersalin lagi laa tak rehat mana pun. Mcm sy dapat laa rehat bila suami pegi kerja. Kemas rumah bila ada mood je. Tapi takde biar rumah sepah. Tapi tu laa still jugak mengah.

4y ago

Pahamm. Pengorbanan seorang isteri dan ibu ☹️

pernah rasa...bila suami balik kerja,cakap kt dia yg kita ni sakit badan..sibbaik faham..

pernah sis. sakit nya allah je tahu time tu.

4y ago

Kannnn2222 😭😭😭