Suami xtolong dalam hal rumah tangga

Letihnya ada suami sejenis nak kita je faham dia .. dia jela yang penat .. habis aku ni xpenat ke .. bukan xikhlas nak buat tapi at least muka tu kasi elok la sikit tanya la sikit hal rumah hal aku ni .. ko xnampak ke aku nak uruskan diri sendiri pun susah . Kalau aku masam muka dgn kau , kau xboleh . Kau nak org memanjang layan kau elok . Kau ingat aku xpenat ke ? Ko ingat aku apa xde perasaan . Aku pun perlu kan rest jugak . Ko jaga anak kejap bape minit bole kira lpastu anak duk ngan aku je memanjang . Aku sayang anak aku tapi aku rasa macam ibu tunggal .. kita ni kat rumah kerja rumah lagi , masak lagi anak lagi .. sampai kemalam penat .. xtolong sikit pun pinggang sebijik pun xtolong basuh .. nak mintak pegang anak kejap pun xboleh .. serabuttt Ya Allah kau buat hal kau je .. 😮‍💨😮‍💨😮‍💨

4 Balas

awak ,kerja sebagai seorg ibu ni takkan habis, Allah nk bg pahala byk dekat ibu2 yg mnjaga ank2 , Ingat satu je ,pkir tanggungjawab sebagai seorang ibu tu Allah nak bg ganjaran syurga dekat kita, think positif ,kalau rse burn out sgt, anak tdo sis tdo skli, nk kemas ke ap biar je ,sis kemas pun takkan hbis ,mental seorg ibu sgt penting nk mnjaga ank2 , igt ank2 aggap kita dunia dia ,jgn mngeluh knpe suami tak bntu, Allah nk bg syurga kat kita .. Psl suami tu mmg tugas kita melayan suami ladang pahala jgk tu ,jgn hrpkan suami nmpk ap yg kita buat sis, org tkkan fhm kita, kena pkir side suami jgk pkir cri rezeki utk ank bini ,give n take, mse nk tdo tu slowtalk dgn suami, mmg tggjwb kita melayan suami tak elok brmsm muka dgn suami, tggjwb kita sbgai isteri dan ibu mmg takkan hbis sbb Allah nk bg syurga dekat kita .... sy nasihat je sy pun masih bljr , bila kita brbincang ,slowtalk suami akan fhm sndri ,sy dh melaluinye ... maaf kalau ad yg tersinggung dgn kata2 sy .. smoga dprmudahkan urusan sis ya

senang je puan.🤭.buat je mna yg mampu.klu penat xyh buat.kje rumah mmg xpnh habis.klu sy,penat sy masak dn jga ank je.lain2 tu sy xbuat.org lki ni smua kna ckp puan.xboleh kias2,mmg dia xfaham bahasa🤭.semoga puan sentiasa kuat💪❤️.

cakap je banyak2 kali.. ataupun hari cuti sekali, mintak nak keluar, tinggalkan je rumah sepah, pinggang nak makan takde satu pun yg bersih, anak tak mandikan.. cakap since dia cakap jaga anak dan buat kerja rumah tak penat, cuba try sekali..

kerja rumah ni, "basic life skills." takde penentuan gender pun. kalau rasa boleh terus terang, tegur, sama sama faham, buat la. kalau tak boleh nak dibincangkan lagi dah, taktahu la sampai bila awak berdaya nak tahan dengan perangai camni.