GERAKKAN BABY KURANG

hr ini aku emosi. sbb marah dgn suami. aku banyak menjerit pagi td. sbb kecewa dgn sikap suami yg x peka. dah bagi hint pun x fhm. dah ckp terus terang pun x fhm. gerkkan baby yg sempat aku kira dr masa aku ok ialah 4 kali ja... aku risau. tp dlm masa yg sama aku penat dan mlz nk fikir pasal diri sndr. padahal aku tahu benda tu efek dekat baby dlm perut. semua jadi,bila suami x peka dgn keadaan aku. smlm beradik dia dtg stay rumah. aku jenis yg mlz nk jumpa org lagi2 ia lah kena pakai baju penuh. tgh mengandung ni dgn cuaca panas.. mmg rimas pakai baju penuh dlm rumah. ingt kan suami peka buat kan makanan atau beli. x kisah apa pun. alih2 perut dia je yg terisi. aku pun deside delivery. masa makan tu aku sampai bergegar sbb lapar sngt2. sll dlk makan tu aku akan asing kn benda aku x suka. tp sbb kelaparan semua aku makan xda asing.. tp hati aku sakit bila suami buat bodo je dgn keadaan aku.. sampai aku terfikir. elok aku melahir kan aku mati je dr aku kena hadap benda cm ni.. aku punya depression dtg balik...

2 Balas

Hi mom, sy 30w . Sy pun perasan baby mcm makin kurang gerak tapi still on track . Sy phm sgt emosi tu . Sy pun lately cepat touching. Benda simple pun akan terasa, lagi2 benda yg melibatkan makan, penat, kerja , semua tu selalu jadi isu untk gaduh. . Haritu suami mintak tlg buat benda memenatkan padahal haritu sy ada checkup kk . Sy rasa tak boleh terima sbb sy sedaya upaya nak maintain sihat masa checkup supaya tak kena tahan atau effect masa checkup .. n suami tak paham , sy nak tolak tapi tu kat rumah mertua , kena jugak buat .. sedih sgt ,, ni dah 2,3 hari berlalu , mood sy masih swing .. cuma sy harap sis byk sabar la utk baby .. stay strong ye .

dah ckp kt suami apa yg sis xpuas hati?