Doktor suruh buat ujian darah lagi sekali kerana detect saya hamil luar rahim

Perlu ke saya pergi..cerita begini saya pegi klinik swasta untuk konfemkan pregnacy bila dia scan dia kata nampak kantung saya di luar rahim..dia suruh refer ke hospital besar..saya da pegi tapi doktor tak boleh nak konfem kan tu kantung ..jadi dia surh repeat ambik darah selepas 2 hari..buntu sangat..apa perlu saya buat..saya baru 5 week pregnant

11 Balas

sy dlu 5 weeks xnmpk kantung and dr suruh repeat scan 2 weeks lg tp blom smpt scan da bleeding sis..so sama ke amek darah jgk 2 hari..then kptsan beta hcg makin naik..tp bila scan xnmpk walaupon da selok dr bawah..cuma ada nmpk mcm ada cecair area luar rahim..so plan operate tebuk perut nk masuk tropong untuk confirmkan tu ape..tp blom smpt nk operate tu da bleeding semula..rupanya da pecah kt dalam..so kena czer mcm bersalin..sy doakan moga baby and sis xd pape yg serius k..

2y ago

sepanjang warded xd bleeding or sakit apa pon..sihat walafiat..selera makan semua okay..bleeding masa first time tu and second bleeding masa dpt tau da pecah kt dalam..sepanjang menunggu nk operate tu xd sakit apa2 pon sis..paling sihat dlm ward tu..

doctor ada cek kt rahim awk x,ada kantung atau rahim menebal ke.normally 5 weeks da nampak kantung,tp janin blm nampak sbb masih kecik.mungkin bergantung pd badan seseorang kot

2y ago

Oh oke oek awakkk 🥲

saya aritu kes camni gak xjumpe kantung pastu pakar o&g seluk ikut tvs scan ad kantung bby tp rahim ke blkg.. so masih sempat diselamatkan

2y ago

Ohh yeke awak terima kasih awakk🥹🥹

ikut je nasihat doctor Tu puan. kalau apa apa ..awal tahu senang..puan jgn down ya..insya allah semuanye ok...doa banyak2.

doa yg baik2 in shaa Allah yg baik2 shj akan berlaku .dan mg dpmudah segalanya .aamiin

Ikut je lah nasihat doktor . tak perlu buntu. Doa semuanya baik belaka tanpa mudarat

ikut nasihat doct. if dpt detect awal, lagi senang

2y ago

biasalah sbb tak pasti, itu sebab kena buat ujian darah, dan doc minta ulang scan pd minggu2 seterusnya. Nak tahu samada kantung ke ketumbuhan ke

ikut nasihat doktor

Iku nasihat doktor

oo.. awak ada alahan tak