MENGANDUNG LUAR RAHIM MCM MANA ?

semalam sy ada pergi klinik, utk scan 7weeks .. tapi bila scan rahim kosong, sebelum ni masa pegi scan tvs nmpk ada kantung .. lepastu doc kk dah sahkn sy gugur and dia refer ke hospital, bila sy scan tvs di hospital pun sama jgk rahim kosong doc suruh test air kencing masih lg positif , doc ada ambik darah jugak , result masih tk keluar, masih menunggu sama ada mengandung luar rahim atau pun terlalu awal utk nmpk kantung.. sebelum ni sy ada keluar darah bila kencing sahaja , darah tu plk keluar sekali dengan lendir .. jadi mommy2 dalam ni pernah tak alami benda yang sama ?🥹

3 Balas

Tunggu result beta hcg utk confirmkan kandungan luar rahim or tak. Selalu result akan double dr 1st ujian darah kita kalau nak tahu early pregnancy or tak.

kalau kandungan luar Rahim Hormon akan Naik sikit je. kalau pregnant Hormon akan Naik dua Kali Ganda. Klau sis confirm ectopic kena operate 🥲

4mo ago

kena pergi hospital sis doctor akan tahan wad and monitor kenaikan Hormon sis. kalau kadar kenaikan terlalu lambat confirm ectopic

Tadi pun doc ada call dia ckp tunggu lagi 2 mnggu utk test upt lagi sekali

4mo ago

oo betul dulu saya mcm Tu je gak. nasib baik sis x kne tahan wad