Assalammualaikum,maaf sy ingin bertanya,sy check pregnant test double line,tpi period

Period 3/4 titis shje,normal atau tidak

9 Balas

Fresh blood atau brownish? Biasanya tak normal. Saya masa 4-5 weeks kdg2 keluar brownish jugak. Pergi kk pun doc takde bagi ubat kuatkan rahim atau apa2. Doc pun cuma cakap samada implantation atau threaten miscarriage. Kena scan semula after 2 weeks. 2nd scan masatu 6 weeks, scan tru tvs dah nampak kantung n heartbeat. Alhamdulillah now dah nak 20 weeks hehe. Apa2 pun sis kena pergi klinik jugak. At least dpt consultation doc apa yg perlu buat. Kena bedrest! Kalau boleh cuti dari buat kerja rumah huhuhu. Take care sis

Assalamualaikum. Maaf sedikit soalan. Minggu lalu saya keluar lendir macam putih telur tapi cair sedikit tak pekat. Lepas tu selang 3 hari keluar lendir coklat tapi tidak banyak, dalam sehari dia keluar sekali sahaja sebelah petang, ingatkan saya period, tapi tiada pula darah keluar. Just macam keputihan/lendir sahaja. Esok dah masuk hari ke empat.

if awak pregnant mean tak normal jika berlaku spotting or bleeding. ingat setiap mommy tak sama condition dia. please refer doctor. dan tnya doctor betul2 masa doctor checkup supaya awak dpt jwpn yg memuaskan hati awak okay❤️

1y ago

sama2 awak☺️❤️. take care okay. start consume asid folid. bnyk kan bed rest

waalaikumussalam wbt.. blh jd tu ialah darah implantation.. penempelan.. terus perhatikan tanda2 pendarahan, bykkan rehat dan jgn lupa mkn folic acid. Mcm sy awal preggy tu mmg jenis ada implan bleed..

sama macam saya.. tak tahu pregnant pun kuar jer darah ingat kan period, pakai pad.. rupanya2 sikit jer kuar. lepas cuba pregnant test, double line.. tapi lepas tu da takde darah kuar

mungkin spotting? Buatlah pengesahan di klinik supaya dpt pantau awal kehamilan risiko atau tidak. Sbb spotting di awal kehamilan boleh jadi proses penempelan atau ancaman keguguran.

1y ago

terima kasih sis🥰

myb tu di pnggil bercak..Bru nk lekat..kna jga² kndungan ye..mkn asid folik..jgn buat kje bert Dan jgn bersama dlu..okey take care..

sis fatyn nadyra,maaf ia,sy nk tnye spotting tu dh tkde,perlu ke sy g scan jugak,first time mcm ni😅

1y ago

Better pergi klinik mnx doc scan n buat pengesahan. Mcm sy aritu, spotting 3 hari darah kuar mcm titis2 je kt pantyliner, n since ni 1st pregnancy, jd sy ingtkn piyed, tp sbbkn aty rse was2, sy cek dlu, tgk double line, n utk confirmkn sy g klinik. First p, cume nmpk kantung, jd doc suruh dtg next week nyer. Alhamdulillah, skrng sy da slamt ada twin girl☺️

tnye doc lg sahih ye sis