Pregnant tapi mngalamj pndarahan seperti period

Saya pregnant kandungan saya dlm 5minggu..tpi sy mengalami pndarahan tpi x bnyk. Sehari dlm 2 or 3 titis mcm tu.. Pndarahan ni da hmpir 3 minggu.. Bila sy buat upt still double line.. Ada sesiapa pernah lalui pngalmn mcm sy x?

4 Balas

Hi mcm saya tu sis. Spotting sikit mcm tu awal kehamilan sbb dia baru nak jadi. Kena banyak bedrest. Jgn lasak lasak. Jgn angkat berat. Kalau boleh kerja rumah pon jgn buat. Hihihi. Boleh jadi mcm tu sbb rahim kita tak kuat. Kalau was was boleh pergi check. Mcm saya doc bagi ubat kuat rahim. Lepas tu spotting tu terus hilang. Tapi kalau dari spotting tetiba bleeding tu bahaya. Kemungkinan kandungan gugur

Dah jumpa doktor ke tu? Pendarahan samada bleeding atau spotting di awal kehamilan blh jadi proses penempelan atau ancaman keguguran. Banyakkan bedrest elakkan stress jngn buat aktiviti berat / angkat berat

2y ago

Sy da jumpa doc.. 2 minggu sy bleeding mcm drah period.. 17/2 sy scan doc kata rahim kosong.. Bila doc da sah kn mcm tu sy trs urut.. Urut kli 2 bdn sy strt lain mcm. Sy cek ke klinik lain.. Bila scan ada kantung dlm rahim sy.. Doc sah kn sy da 6 minggu..

sis ..it's not normal kalo pregnant bleeding ..cepat cepat pergi jmpa doc ya... saya bleeding 2w plus.. 4/3/2022 gugur kandungan 12w... take care sis .

saya kena ni dulu dan doctor arahkan saya untuk bedrest selama 2 minggu. sbb ni antara tanda threatened miscarriage.

2y ago

Tq sis semua