Ada peluang ke sy pregnant?

Pergi klinik scan doc kata x nampak ape2 lg, doc buat upt test naik positive. Sy sendiri pun dah buat upt test sendiri 5 kali semuanya positive, due period sy sepatutnya harini 16/3 tp mmg x period lg. Doc set appt suh dtg lg masa 7week utk scan, masa tu doc kata kalau ada baby dah blh nampak. Anyone ade experience camni?

Ada peluang ke sy pregnant?
23 Balas

tahun lepas bulan 9 kes saya mcm sis jg,tp Akhirnya keguguran,mula² doktor scan 8w5d cuma kantungan JK bqby puan belum ada,nt kita scan balik 1bulqn scan balik 12w3d sama jg😔 doktor kata,nt 1bulan lg kita scan mungkin bqby Masi kecik 16w4d scan lg mmg Masi kantungan kosong, Allahuakbar hanya Allah JK tahu perasaan waktu tu😭,dalam 3 hari gitu keluar darah coklat saya bawa jg dihospital kata doktor baby Masi tiada nampak, mahu jg 4,5 kali saya p hospital sebab darah coklat bertukar merah mmg ada cakap ada ancaman kasi jatuh n kasi rosak last dtg 29.9.20 darah mmg keluar banyak dah sakit perut mmg tanda mahu bersalin tu bawa p hospital doktor scan jg tp doktor pakar wanita,baru doktor tu cakap baby kau ada cuma dia mcm luar rahim jantung baby kau masih hidup, cuma pintu rahim dah terbuka😭😭 Allahuakbar aku dah berserah kita hanya mampu merancang Allah lebih berkuasa, Alhamdulillah skg saya pregnant dah 16w6d sdh, Allah dah aturkan semua, doakan saya Yah.Amin.

3y ago

semoga semuanya baik2 je utk kita semua aamiin...

saya 6 minggu tk nmpk apa2, masih lagi kt kecemasan sbb spotting, dan sakit pinggang dan bawah perut rasa mcm ada benda nk keluar tpi tk lepas, dr kata normal just masuk air bagi ubat tahan sakit pukol 7 boleh balik, smpai uma sakit lgi kat vagina, last2 saya teran kuar seketul.. Darah merah pekat kuar tanpa henti, dlm keadaan berdarah drive sendiri g klinik dkt dgn uma, dr sahkan puan keguguran😭 .. Pergi hspital dr kata normal rupa2nya dh gugur .. Bagi yg ada spotting awal kehamilan tu jaga jaga ya .. kalau tk nmpk terus scan bawah jgn tungu lgi bahaya .. skrng tgh pntang..

3y ago

allahuakbar salam takziah sis, anak syurga sis tgu kat sana. inshaAllah ade rezeki lain tu nti, btw selamat berpantang ye jaga diri.

Jgn risau sis. Fkir yg positif sja. Sy prnh scan 8minggu slps due period. Ingtkn baby da nmpk. Rupanya baru nmpk size kntung 4minggu. Then scan lgi slps 3 minggu. Baru nmpk bby est size dlm 8minggu da. Pling hppy bila nmpk heartbeat kelip2. Enjoy ur pregnancy sis. Jaga diri dn bykkn rehat ya.

3y ago

alhamdulillah lega dgr, semoga ada rezeki sy jgk. inshaAllah aamiin ya rabb, time kasih sis.

inshaaAllah ada tu sis, mungkin scan terlalu awal. saya first scan buat at 6 weeks alhamdulillah dah nampak janin and heartbeat kalau nak selamat better scan 7weeks ++ sebab lain orang lain pengalamannya. think positive and jaga dir ya sis

3y ago

tu la inshaAllah semoga ade rezeki sy aamiin, tq sis.

dont worry sis. bila scan kt perut bawah 8 weeks mmg tak nampak. kalau pergi specialist, doc akan scan ikut bawah. guna probe scan dlm vagina. mmg clear walaupun baru 4-5mggu. dont worry ye. jaga kesihatan diri. 🥰

3y ago

ohh mcm tu ye, ok sis inshaAllah semoga ada rezeki sy thank you.

ada tu sis. saya scan masa 4w langsung tak nampak apa saya dah risau tapi upt banyak test semua +ve..then scan masa 8w alhamdulilah baby dah nampak heartbeat pun dah dengar🥰

3y ago

yeke alhamdulillah, tu la doc pun ckp awal lg. 4w mmg blm blh nmpk ape2, semoga ade rezeki sy masa scan lg sekali nti aamiin.

sy 5weeks nmpk kantung kecikk je..xsampai 1cm..9weeks scan balik dh nmpak baby n dpt dgr degupan jntung....insyaallah..ad rezeki awak ...jgn risau..stay positive😍

3y ago

inshaAllah mudah2an mcm tu la aamiin, thanks sis.

sy scan 5 weeks nampak kantung ja, baby x nampak lg sbb trlalu awal. next apptmnt lg 3 minggu (8 weeks). In Shaa Allah ada rezeki puan nnti. fikir positive ja k.

3y ago

inshaAllah semoga ada rezeki sy aamiin, time kasih sis.

kalu ade kantung tu insyaAllah ade rezki.aminn.7w tu pn still early to me. sbb tu sy suke scan 12w hihihi. time tu sume dh jelas. htii senang jiwa girang kikiki

3y ago

hehe tu la xpe ikut appt yg doc bg tu, mudah2an masa tu dah nampak la baby even kecik pun.

Saya dulu scan pun awal, tak jelas cuma tp doktor ckp mmng pregnant..8weeks scan lagi bru nampak jelas.. sabar, inshaallah semuanya baik baik ja sis🤗😊

3y ago

inshaAllah mudah2an ade rezeki sy mcm tu jgk, tq sis.