Saya musykil

Salam. Di sini sy ingin bertanya tntg masalah sy. Sy kerap sakit pinggang dlam seminggu tu. Lama tu sy buat upt test. Naik double line samar2. Kadang rasa perut cramp, sakit pinggang, payudara sakit, betis kejang atau lenguh. Seminggu lepas tu, sy pergi ke klinik doc tanya bila last period. Doc check, sy dalam 4weeks mcam tu kalau btol pregnant.. Sy dtang klinik utk scan tp doc cakap tak boleh scan lg sbb tak nmpak kalau 4weeks. Boleh repeat upt jela. Sy buat upt di klinik tp negetif. Sy tnjuk upt samar tu dekat doc, doc cakap ni belom tntu pregnant. Tp skrg sy dah delay period 3 hari. Ptot ke sy pegi klinik utk scan balik ke kena tggu lg 2 mnggu kalau sy tak period jugak? Hrap ade yg sudi berikan pendapat. Sy akan sertakan sekali gmbar upt tu.

Saya musykil
11 Balas

sy cek upt 1st masa 1st urine mmg samar2 sgt. snap kt fon pun payah nak nampak. g tmpt MRI (kebetulan appt utk MRI) test 2nd time, doc kat sana kata -ve. then tggu turn utk MRI, sy balik uma dlu. buat upt 3rd time, guna CB digital, masa tu tgh hari dah. result pregnant. 4-5hari pastu sy g scan, doc tgk dh 4w3d. Alhamdulillah. cumanya bru nmpk kantung, next 2week scan lg utk check baby. klau sis nk cek guna CB pun boleh tu. hope ada rezeki ais🥰🥰🥰

Sebaiknya tunggu lagi 2 atau 3 minggu untuk scan. Kalau buat scan sekarang, tak boleh nampak sebab kantung janin kecil lagi. Bila puan nak scan, pastikan minum air banyak dan jangan buang air kecil sebelum scan sebab kantung janin yang kecil tu boleh nampak bila pundi kencing penuh.

Sis cek upt sepanjang 2 mggu tu.. nak cek samada still double line atau x.. mcm kes sy, double line semakin x terang dan selepas seminggu da xde line, gi scan kat klinik swasta xde kantung & buat upt test lg kat klinik mase tu mmg da negative.. probably chemical pregnancy..

6mo ago

lepastu ada turun darah tak sis ? tengah mengalami sekarang..

awk dah try test clearblue ? nampak kat upt ada samar2 dah tu. saya around 4weeks juga. tapi tak jumpa doc lagi. sbb takut tak nampak lg apa apa. sbb ada juga dgr org kata 4 weeks ni ada yg dah nampak. ada yg belum.

macam saya delay period 3 hari, terus test upt.. naik samar2 n terus scan. 4 week dah. nampak kantung. alhamdulillah. awak better tgu dulu laa sminggu ye. buat masa skg jgn lasak n buat keje berat. sabar ye

kalau dekat hosp ada pakar kejap jer dh sahkn...Sbb kalau scan dr ats mmg x nmpk..scan dr bawah baru clear...satu lg ujian drh..kat situ pun doktor blh dpt tau sis mmg betul2 mengandung atau x.

tunggu je la kak dlm 2 minggu, skitar 6 minggu pun kita cek kat klinik msih baru nampak itu kantung janin. 4minggu mmng msih baru lagi kak. semngatt😊

utk elakkan pemikiran nagetif... 1.awk buat upt blk lg 2 week... 2.kalau double line better tggu 10-11w bru scan

6mo ago

2 tahun dah berlalu pun sis 😆

Tunggu lagi 2 minggu sis, test guna clearblue pulak ye

tnggu sminggu delay period.then test lg skli