Stretchmark

Pengalaman2 ibu2 kat sini minggu ke berapa stretchmark baru muncul? Ke ada yang tak pernah ada stretchmark? Soalan saya ni untuk pregnancy anak sulung hehe

30 Balas

Sy amalkan deildaz stretchmark serum je. Masa muncul stretchmark time pregnant terus sapu, alhamdulillah hilang terus dan sekarang stretchmark tu takda. Serum Tu dah rawat sekali membantu mengawal 😊 kalo nak try search ig dworng @deildaz_malaysia. Sebotol tu 100ml hrga dlm Rm79.90 tapi memang berkesan. Ikut sis lah nak try ke 😊

Mak pesan pakai minyak zaitun or bedak debu.. alhamdulillah dri tau Preggy Smpai skrg dh tgu masa nk bersalin xda stretchmark.. sapu kat perut/peha/punggung/n payudara.. yg tempat kemungkinan nk membesar.. kakak sy letak kt perut saja.. dia lupa kat peha.. jdi perut clean.. peha ada garis2 byk

4y ago

Apa2 jnis minyak zaitun PON bleh.. hbis minyak zaitun saya pkai losyen zaitun dri Himalaya plak.. bedak debu tu bedak apa PON boleh sis.. satu lagi.. kalau ada rasa gatal2 kt kulit jgn garu.. gosok2 je

Masa 12w tepi pinggang kanan. Terus letak bio oil. Hari2 letak pagi mlm. Perut kiri kanan pinggang. Balance minyak yg ada d tangan sapu di breast n blkg punggung.. ni dah masuk 25w 1 titik stretch marks pun x berani timbul. Plus sya guna soap yg ada moisturizer supaya skin x kering pecah.

4y ago

Ohhh nice tips. Thank you 👏🏻👏🏻

saya baru lpas bersalin anak sulung mggu lpas, alhamdulillah xd pulak stretchmarks.. sbb saya start awal pregnant sapu lotion vaseline tu setiap kali lpas mandi pagi dan mlm. akhir pregnant 9 bulan kerap lg sapu.. sbb Perut jdi gatal. jgn garu. nti ada bekas.

Saya peknen anak sulung takde stretch marks. Agak² pusat dah start timbul tu, rajin² sapu lotion kat perut and punggung. Sebab kata mak saya kalau tak pecah kat perut, pecah kat punggung. Kalau gatal jangan digaru, usap je.

4y ago

Ooo baru tau 👌🏻👍🏻👍🏻

Saya dah 24w, so far takde lagi stretchmark. Sebab saya rajin sapu minyak kot. Mana taknya, perut sentiasa gatal. Tapi saya tak garu, just usap jea. Takut ada kesan kalau garu.

Saya pregnant anak ke 3.. Semua tak ada stretch mark. Rasanya ikut genetik. Arwah mak saya dulu bersih je perut dia.. Wpun kami kategori overweight.

Sy punye stretchmark xboleh cakap,die punye pecah,sedih tengok kulit sndri..mcm2 jenis lotion n minyak sy guna tp xmnjd.. dr 1st prgnant n ni 2nd

Masuk 28week baru ada strecthmark sikit kat perut... huhu walaupun hari2 sapu aloe vera.. takpa la mmg tkle nak elak.. demi mu anak cewahh 😜

Saya baru ada muncul..dekat bawah perut.. sekarang dah 23 weeks...saya sapu Palmer's Coco butter pagi, tengahari dan malam..doa laa hilang..heheh