Stretchmark

Pengalaman2 ibu2 kat sini minggu ke berapa stretchmark baru muncul? Ke ada yang tak pernah ada stretchmark? Soalan saya ni untuk pregnancy anak sulung hehe

30 Balas

Sy dr 3bulan dah keluar. Tp byk kat pelipat peha dgn blkg punggung. Area perut xde sbb rajin sapu minyak . Dia keluar ikut lain plak 😂

preggy nk sulung tu xpenah ada 🤭 perut hari2 gatal je, sapu lotion je pas mndi..doktor pon ckp perut sy elok xde pape2 kesan

Saya dah masuk 30 weeks. Alhamdulillah tak ada strechmark pun dekat perut. Saya sapu vaselin. Kadang tu sapu satu badan 😂

Saya nak masuk 8 bulan baru ada stretch mark. Tu pun tak banyak. Saya pakai coco palmer’s lotion & natuwrel milk mist.

Sy pakai palmer's cocoa butter lotion start awal pregnant masa perut kecil lagi, skg dah 7bln lebih tk ada strechmark..

4y ago

same sapu dari 2 bulan pregnen.. dah masuk 8 bulan dah start ada 😭

20 minggu ke atas. Naik dekat belakang paha & punggung 😂. Tak sedaq pulak tu. Dekat perut start minggu ke 30+ dah.

Anak sulung saya xde stretch marks. Selalu pakai losyen kat perut. Kalau gatal garu berlapik.. in syaa allah..

alhamdulillah tak de stretchmark . tp masa mngandung . ada selulit kat peha . lpas mngndung hilang dah . .

Alhamdulillah kt perut xde strecth mark tapi sblm mengandung mmg jenis ada kt punggung & peha. Ikut org rasanya.

Dekat perut clean & clear takde stretchmarks. Tapi peha penuh selulit. Husband tegur baru perasan😓