mertua kaki arah

Penat la dh first pregnant. Tinggal serumah dgn mak mertua , ya Allah mak mertua tak brapa sihat faham la kita tlg dia bt keje2 rumah yg mne mampu. Tpi dia kuat mengarah pulak, penat sgt pregnant2 ni masuk 5 bulan ni mengah. Kalau bt keje x larat dh sgt, nk baring je rasa. Dh la makan asyik muntah. Mak mertua duk suruh mcm2 itu ini. Suami x mampu nak pindah rumah lagi bt Masa Ni. Rasa stress sgt kdg kdg. Mommy please give me some motivation word. Utk hadap semua Ni. ???

52 Balas

Buat kerja setakat yg mampu . saya baru2 ni buat keje lasak kat rumah mil sampai bengkak urat celah peha , pegi check doktor suruh banyak rehat , elakkan angkat berat dan berdiri lama . kalau sis dah tak larat , cuba ckp baik2 dgn mil nak rehat kejap rasa nak pitam atau sebagainya dan klu sis dah ok sis sambung buat keje semula . saya mmg jenis lasak walau dah pregnant 9 bulan😆 tapi kena beringat bila terkesan kat kesihatan sis dan baby .