mertua kaki arah

Penat la dh first pregnant. Tinggal serumah dgn mak mertua , ya Allah mak mertua tak brapa sihat faham la kita tlg dia bt keje2 rumah yg mne mampu. Tpi dia kuat mengarah pulak, penat sgt pregnant2 ni masuk 5 bulan ni mengah. Kalau bt keje x larat dh sgt, nk baring je rasa. Dh la makan asyik muntah. Mak mertua duk suruh mcm2 itu ini. Suami x mampu nak pindah rumah lagi bt Masa Ni. Rasa stress sgt kdg kdg. Mommy please give me some motivation word. Utk hadap semua Ni. ???

52 Balas

hihi sy dgn bapak sndri . adik beradik beramai . tp sy sorg jaga . segala tong gas kayu² ke ape sume angkat . buat keje mcm tak pregnnt . even da 6 bulan . kental hati jer . kesian tgk abah da tua sgt 75tahun . tak berapa nk larat pun buat keje² . apa² jihad kerana Allah . kita kene kuat

5y ago

Alhamdulillah thanks sis utk kata2 semangat Allahu 🤗🤗

situasi kita sama sis tapi mil sy faham..mana yg larat sy tlg wt keje umh masak..kalo time cuti keje sy suh suami yg tlg mil kemas umh masak...alhamdulillah suami memahami...kdg2 sy malas gak nk kemas umh nk rehat je...cukup la penat kt tmpt keje tmbh penat di umh lg...Allah saja mengetahui..😌

Allahu stress nya... No komen sis, sebab kita x bjnji ngn masalah, kbtulan husband u x mampu lagi nak sewa ruma or bilik buat sementra waktu, sis kena bsabar n kuat utk baby.. Semoga dipermudahkan segala urusan sis.. Apapun, jgn mahu sgt di kuli kuli kan, bkeras sikit.. Tu jk la..

Sabar ye sis.. Cuba slowtalk ngn husb awak stress awak xlrat dah buat kerja sruh dia faham keadaan awk mnta izin pergi rumh mak awak .. Klu awak xthn sgt duk uma mertua sewa la blik pun jadilah dari awk stress mcm ni xelok .. Nti pntang lagi sush sb mertua xmemahami ..

Dok umh mil mmg kne buli cmtu..x kira kita ngandung ke x.buat mne yg mampu jer..pastu klau x larat msuk bilik rehat.lantak la die nk ckp ape.bdn kite yg menanggungnyr klau jd ape2 nnt..di mata die kite sentiasa x betul..Allahu..moga klau ade rezeki panjang umo jd mil x mo jd cmtu.

4y ago

Btl sis ,Saya pn buat mcm yg sis ckp tu ..tp di Masa yg sama ,Saya selalu doa semoga bila Saya jd mil nti ,biarlah saya jd mil Dan nenek yg selalu di sayangi Dan di rindui

Biasela..saye pn dok ngan mak mertua..hampir 6 tahun duduk sini.. Tp ape yg saye buat..saye pkirkan kandungan sye lbih pnting.. Abaikan jela ape yg dtg mnghasut.. Redah je..mane larat buat. Mne x..ckp je xlrat..hehe.. #teamhatikering

Orang tua biasalah ,selalu cakap zaman zaman dulu punya stories..how strong they are, and they even work until give birth..my mil masa pregnant dia umur 22, last child also umur 28, tapi kita yang tengah pregnant 1st baby ini umur sudah 3+ dah... .tak larat langsung..

Bersabar adalah yg terindah, mungkin ni dugaan Allah pd puan semoga bby dlm kandungan puan kuat n bertanggungjawab budaknya bila dah dewasa nti.. Aminnnnn.... Puan banyakkan doa yg baik2 ye semoga Allah memberi perlindungan pd puan n bby.

Kalau boleh bincang dgn suami elok2.. minta dia bawa sis.. balik rumah mak sis.. then minta adik2 suami ganti jaga mak mertua sis.. nie just cadangan.. semoga sis terus kuat dalam setiap apa pun ujian... ❤

Sabar n keep praying. Doa rezki suami dimudahkan utk berpindah ke rumah sendiri. Mak mentua tuh biakan..dia ttp mcm tuh. Kita ni menantu ttp kene buat baik n bersangka baik..kadang2 Allah uji kita melalui mak mertua😊