mertua kaki arah

Penat la dh first pregnant. Tinggal serumah dgn mak mertua , ya Allah mak mertua tak brapa sihat faham la kita tlg dia bt keje2 rumah yg mne mampu. Tpi dia kuat mengarah pulak, penat sgt pregnant2 ni masuk 5 bulan ni mengah. Kalau bt keje x larat dh sgt, nk baring je rasa. Dh la makan asyik muntah. Mak mertua duk suruh mcm2 itu ini. Suami x mampu nak pindah rumah lagi bt Masa Ni. Rasa stress sgt kdg kdg. Mommy please give me some motivation word. Utk hadap semua Ni. ???

52 Balas

Tu Normal.. Kalo sy jenis keras kepala.. Buat apa yg patot buat jew kerja Rumah.. X larat selamba jew masuk bilik Rehat.. Kalo mak mentua pngil suruh itu ini.. ya kan jew.. Tp x pyah buat kalo dh x larat sgat.. Sy tgh mengandung lg.. Kadang mak mentua ngadu kat suami kata kita malas.. Bila suami tegut kita.. Ckp jew "kalo nk sy dok dgn mak abg jgn nk arah itu ini.. Kalo x baik kita dok umah sendiri atau sy dok umah mak sy..abg dok umah mak abg"" kita buat kerja jugk.. Bukan gonyang kaki 24 jam..

5y ago

Buat ikot kemampuan kita jew kerja rumah.. Kalo x larat Rehat jew.. Bukan kita goyang kaki 24 jam pun.. Kita kan mengandung suami kena la faham. Kita rehat bukan bererti kita tak homat. Tp kita kena ingt Orang mengandung tak boleh over penat.. Kalo jadi apa apa pada kandugan masa tu nk salah kn org lain x guna dah.. Jangan melawan mak mentua.. Just Diam dan buat x thu jew.. Cakap jew penat kalo dia mengarah itu ini.. Benda simple jew..