teether ?

Hi parents. Ada experience/suggestion tak baby 3 bulan lebih bagi teether jenis apa? ? sbb dia ni suka isap jari, tangan, lengan sendiri. Brg2 yg sempat dia capai pun dia asik nak masuk mulut. Maybe nak tumbuh gigi ke apa lah kot ? any choices? ?

teether ?
16 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

Kalau saya, saya memang x kasi puting kosong tu. Mak saya panggil puting bodo. Budak2x yang isap jari dia sendiri ni budak pandai. Kalau nak beli something untuk anak pun, beli mainan yang baby boleh gigit2 tu. Saya pun xtau nama apa. Yg dalam dia ada air, bendanya lembut2x dipegang. Anyway, baby awak comel sangat. Takyah kasi isap puting kosong tu nnti x nampak mulut dia yang kiut tu.

Baca lagi
2y ago

Haah. Mcm jelly tu. Ada yg lembut. Kena rajin cari.

Dulu bg anak teether yng sejuk beku tu, tapi dilempar. Dia lg suka cari tgn dia sniri 😂 lg satu beli yg mcm soft toy jam tgn tu. Oke jugak dia duk asyik gigit2 tu. Cuma yg tu mmg kena jaga kebersihan betul la + kerap cuci tiap kali guna.

2y ago

Oh w9w ada mcm jam tangan ye. Haha noob nya saya. Nanti saya tgk shoppee. TQ 😍

Baby sya pon dr mula 2bln asik hisap jari tk tanggung2 dia hisap 4jari nya kdg tu dua tangan masuk dlm 8jari jgk masuk mulut bagi teether jenis silikon tetap je suka hisap jari

2y ago

Betul tu. Sama la. Dah try bagi. Masih jari twisties dia tu yg favourite 😂

VIP Member

Comelnye geram tengok. Macam saya, saya beli gak teether tapi selalu nye saya biarkan je dia isap jari. Tapi kene pantau je la

2y ago

Saya dah beli teether gel biasa tu, dia tetap nak jari. Plus dia belum nak pegang betul2 so bila jatuh, mmg sekali lagi jari jela yg dia isap 😌 sampai bunyi2 bebel sedap sgt ke apa tah tu 😋

Mcm anak sy jugak , tp sy biarkan je . Kadang tengah nenen phn menyempat lg dia msukkan jari dia 🤭

2y ago

Huhu. Kan , geram pun ada . Nenen pun nak jari pun nak jugak

Beli toys kt shopee bnyk.. Taip je toys teether 🤩

Sya bg bby mainan yg blh gigit2 tu je.brand anakku..

2y ago

Thankyou. Saya cuba beli 😘

Ya Allah comel Na awak baby😘😘😘😘

Comel mashaallah awak ni baby 😍

Comel 😍 Bli yg blh sejukkan tu.