Scan baby

Para2 ibu.. sya scan 5D .. doc ckp baby boy..last scan 35 weeks.. pernah tak lpas scan dpt result baby boy..tpi after bersalin dpt baby girls...

21 Balas

sy scan dh 4x kali kat pakar xnampak pon nk kata lelaki pon x nk kata pompuan pon x.. baby kat dlm kepit je bl scan.. lpas tu last scan kat pakar baby tidur.. geram je mak nya dengar... baby xnk bagi tau... sampai sy ckp xpelh dik duk dlm diam2 ye sampai kuar nt.. sbb ramai tanya boy or girl? sy jawab tah lh boy or girl.. sy sabtu ni 6.7.2019 ni masuk ward sbb dh 38 week. doa kn sy ye... sy pon akn doa ibu2 yg tengah tunggu ari atau yg tengah hamil dn bakal hamil.. semoga urusan kita semua dipermudahan oleh Allah...

5y ago

38w dah nk masuk wad sis knp??selalu tggu tanda kan Apa ada darah tinggi ke gula Saya 26 ne kena serah diri sebab darah tinggi😭minta2 allah permudah kan kita ye sis

Pernah sis, hahaha! Sebenarnya, jantina bayi tu tak berubah pun dalam kandungan, tapi limitasi teknologi perubatan kita yg mungkin scan salah. Untuk bacaan lebih lanjut, nah di sini ada info lengkap tentang jantina bayi sis: https://my.theasianparent.com/jantina-bayi-dalam-kandungan-berubah

Takut nya bila baca comment hahahh,. Xpernah. Lagi jadi ni risau, p scan KK xjelas tapi doktor ckp npk cam boy p scan 5d swasta pn xnpk tapi doktor ckp girl 😰.. haaa.. xsabar nk tunggu nk beli baju pn takut2 byk beli yg white ja dulu😅

5y ago

P klinik swasta nk scan kne bayar berapa sis biasanya

first taw gender baby doc ckp baby boy tp jgn yakin sgt kadang tu tali pusat beli je baju unisex nti, 2nd doc lain yg scan ttp baby boy tp sy x kisah boy ke girl baju sy dah beli jenis unisex punya hehee...😁

28weeks scan doc ckp bby girl. Lepas dr tu scan lg xnampak dh. Kt opis pn kawan2 kata perut mcm mengandung bby girl. Sekali kuar boy. Tp sepanjang preggy mmg naluri kata boy. Hehe. Skrg dh 4month dh baby.

4y ago

Sama la sy sis.. Ms ank yg no. 4 dlu.. Scan 4D doc ckp girl.. 99% girl.. Dlm lb siap baju serba pink sb doc ckp girl.. Tup² skli kuar bby boy.. Pkai juga la baju Pink tu.. Pstu doc tnye nape awk bg bju pink kat bby?😅😅.. X tau nk ckp ape sb terkejut.. Adoiii.. Moral of story baik bli bju unisex

Sy pn tgh berdebar2 jgk.. scan KK xjelas tapi doktor ckp boy,. Scan kt swasta doktor ckp girl .. nk beli brg pn ambil warna selamat ja🤭 xpe la janji baby2 kita sihat k.😉

Sama kes dgn sy.😂 Scan 32weeks dkter cmfirm kta girl..Dgn punya excited nya, sy bli baju mostly yg wrna pinky² gitu..Tup² keluar boy 😂😂 aduiii..tpksa bli bju lg🤦‍♀️.

Mase anak no 3 sy scan dpt result girl,Alhamdulillah sy pun bli la baju2 girl,,sbln kmudian sy bsalin dpt la boy😅😅,tkejut sy mse nurse bg tw yg anak sy boy,😆😆😆

pernah . jadi kat ibu sy sendiri . masa mengandung adik sy yg no 5 . mmg pergi few clinic . semua ckp boy. brg baby dh beli semua boy punya . sekali keluar, girl . terkejut ibu sy

Sya pernah ank ke 2..dri awal pregnant smpi nak bsalin dokt kata girl .tup tup kluar boy..tp instinct sya masa pregnant boy...so btl boy..