Pantang

Pantang rumah mak vs rumah mak mertua. Boleh tak share mcm mana pengalaman berpantang dgn mak mertua? And nak tanya kita sebagai isteri ada hak kan nak tentukan nak pantang kat mana? ? sy nak sangat pantang kat rumah mak sendiri. Sbb mak sendiri lebih faham sy. Tapi mak mertua beria ria suruh sy pantang kat rumah dia ??

21 Balas

sya selesa berpantang rumah mak sendiri..saya segan tak rapat dengan mak mertua..kalau ada apa2 sya jenis yg selagi boleh sendiri nak sendiri buat..sebab takut menyusahkan dia.. risau dia fikir apa. nak jaga air muka.. kalau rumah mak sendiri, dia paham.. kdg benda yang sya tak tau perlu utk berpantang, mak sudah sediakan. kdg lupa mak ingatkan. kdg nak buat sendiri mak sudah buat kan.. apa2 nak memgadu sakit, mak akan paham dan becerita ..