Pantang

Pantang rumah mak vs rumah mak mertua. Boleh tak share mcm mana pengalaman berpantang dgn mak mertua? And nak tanya kita sebagai isteri ada hak kan nak tentukan nak pantang kat mana? ? sy nak sangat pantang kat rumah mak sendiri. Sbb mak sendiri lebih faham sy. Tapi mak mertua beria ria suruh sy pantang kat rumah dia ??

21 Balas

Berpantang dengan nenek.. nenek.dengan mak sedara jaga. Mama kerja, pastu taknak menyusahkn mertua.. bestt.. ada sepupu tolong seludup air ais hari2.. nenek dengan mak sedara pon takde strict sangat.. ok je

Mak sendiri. Selesa, mak sendiri lebih fhm. Nk atur apa2 pun senang. Tambah pengalamanak sendiri sama czer mcm sy. Jd cara pantang dia lebih tau. Senang apa2 hal

Berpantang dengan mak sendiri lagi best..kalau dengan mentua stress nanti..sebab mentua selalu melebih-lebih dr mak kita sendiri..

Sy xpernah pantang rumah mertua sbb kmi jauh d bandar,so my mom dtg untuk jaga sy dlm dua mnggu mcm tu,,lepas tu sy pantang sdri

better mak sendiri.. Kalau nak berpantang rmh mertua tunggulah dah lepas 40 hari ke.. depends pada puan

Dgn mak sendiri.. Nanti stress pulak dgn mertua. Boleh effect susu drop kalau stress2 ni

Pantang rmh mak mertua.. alhmdulillah..mak mertua ok..sgt2 menjaga keadaan...

Hak mutlak sis,sbb yg sakit tu sis lah,kalau sis dihaga dgn elok xpa jugak

saya gilir2 sbb nak meraikan semua, 2-3 minggu umah mak, 2 minggu umah mil

Up to u.. tp bg sy, umh mak lebih selesa..