Pantang

Pantang rumah mak vs rumah mak mertua. Boleh tak share mcm mana pengalaman berpantang dgn mak mertua? And nak tanya kita sebagai isteri ada hak kan nak tentukan nak pantang kat mana? ? sy nak sangat pantang kat rumah mak sendiri. Sbb mak sendiri lebih faham sy. Tapi mak mertua beria ria suruh sy pantang kat rumah dia ??

21 Balas

lebih selesa kalau bpantang drumah mak sendiri. Mak sendiri juga yg tahu kita ni mcm mana & kita takla malu nk minta tlg dgn mak sendiri. Kalau dgn mertua ni hmm nnti takut stress. Sgla bnda kena ikut ckp dia nnti, kalau dgn mak sendiri boleh lgi nk nego tu ini. Kat mana bpantang tu hak kita yg memilih..sbb kita yg nk merasa selesa pa semua selepas branak. hehe Tu pandangan sya lah. slebihny tpulang dgn sis lagi 😃