Kurangkan berat badan

Orang cakap badan gemuk susah nak pregnant , hmmmm ada tip nak turun kan berat badan tak semasa ttc ?

10 Balas

Sy pon overweight sis.. 80kg.. skg nga control mkn.. bru start 3 hari sy diet.. dah lost 3kg.. alhmdllh..sy ttc taon 2020 ney dah 5taon sis..berat belebihan wt sy cepat sakit kaki.. kena kuat semangat..nsk pon sy xusik..mkn nsk pon sesudu dua je.. lebihkan air masak..air manis tinggalkan trus.. fast food sume sy tinggalkan..mkn roti wholemeal sis.. pelbagaikan menu tp bahan utamanya roti wholemeal tu.. insyaallah cepat trun berat bdn..semoga taon 2020 ney yg bettc temasok sy..dikurniakan baby xlama lagi.. insyaallah..🥰🥰

4y ago

Aminn sis..sy pn masuk 5tahun dah ni moga kita ada rzki tahun 2020 🤲🏻

Sye klu plan nk mengandung je memang kena turunkan berat badan sikit 😂 Klu tak kerja keras mcm mane pon tetap takde 😅Tapi arwah mak sye dlu pon gemuk jgk tpy senang lekat anak dekat2 😅 Tengok pada org jgk kot .. Sis try cut sugar, ais batu, kurangkan nasi dlu..

Hai dear, saya pun obese jugak sepanjang ttc. Kemudian saya cut sugar, no junk food & fast food. Nasi makan jugak macam biasa tapi amalkan suku suku separuh. Saya try berpuasa n sepanjang berpuasa eat healthy. InshaAllah sis, semoga ada rezeki sis nt 😘

Saya pon start kawin ni berat dari 50kg naik teruih 64kg..now tengah usaha turun kan berat badan..1bulan baru 60kg..sebab saya ni jenis lambat turun berat..😅 now ttc dekat 2taun dah...doakan sya ya semoga tahun ni ada berita istimewa😘

4y ago

Ohh ok ok thank u 😅

Sy pn overweight Alhamdulillah pregnant jgk tp sblum tu mmng diet la kurang kn nasi ,air manis x sntuh sskali je mnum sy mkn acid folic jgk.tp sy msih dlm overweight..

4y ago

InsyaAllah awk boleh.semoga ada rezeki zuriat utk awk Aamiin❤

utk mula2 try cut sugar & kurangkn portion nasi. makan lauk byk & pukul 6pm keatas jgn makan apa2 dah tp kalau lapar makan buah epal hijau je.

Kawan sy badan berisi elok je pregy. Sy kurus belum rezeki lagi🤣🤣 sepupu sy dari berisi dah kurus belom ade rezeki lagi.

makan suku suku separuh ke makanan yang berkhasiat fast foods, manis bole tolak tepi dulu ke

Peluang tu kurang le..kene jaga pemakanan je

Brt sis brpa..sy pn gmok..tp preggy

4y ago

Sma je gn sy.. sy diet dlu time bujng .sbln trun 7kg .skrg lps kwin back to normal..gmok blik