Kurangkan berat badan

Orang cakap badan gemuk susah nak pregnant , hmmmm ada tip nak turun kan berat badan tak semasa ttc ?

10 Balas

Sy pon overweight sis.. 80kg.. skg nga control mkn.. bru start 3 hari sy diet.. dah lost 3kg.. alhmdllh..sy ttc taon 2020 ney dah 5taon sis..berat belebihan wt sy cepat sakit kaki.. kena kuat semangat..nsk pon sy xusik..mkn nsk pon sesudu dua je.. lebihkan air masak..air manis tinggalkan trus.. fast food sume sy tinggalkan..mkn roti wholemeal sis.. pelbagaikan menu tp bahan utamanya roti wholemeal tu.. insyaallah cepat trun berat bdn..semoga taon 2020 ney yg bettc temasok sy..dikurniakan baby xlama lagi.. insyaallah..🥰🥰

4y ago

Aminn sis..sy pn masuk 5tahun dah ni moga kita ada rzki tahun 2020 🤲🏻