My baby jaundice.

Now my baby 20 days , jaundice 217 , im so stressss. Stress kene ulang alik klinik , nak tgk baby kene amik darah ??? anyone ada experience baby jaundice ? What shud i do ???

82 Balas

Hi. Kedua-dua ank sy juga ada jaundice lps lahir, hampir sebulan baru ok. Saya ada ikut petua mandikan bayi tapi tak turun. Minum susu kambing juga tak turun. Ada seorang doktor yang merawat bayi saya suruh jemur bayi awal-awal pagi semasa matahari baru terbit, ada buat juga turun sedikit. Akhirnya saya tak buat apa-apa, hanya susukan bayi kenyang-kenyang, lebih banyak baby kencing dan buang air besar lagi baik. Sampai satu tahap sy juga penat ulang alik ke klinik awal pagi, ramai org lagi, saya pergi waktu petang. Tapi bacaan tak bnyk beza turunnya waktu petang, so lebih baik cek waktu pagi walaupun ramai org. Puan bersabar saja, yg penting anak puan akan sihat. Kesian tgk baby nangis kn ambil darah, tabahkan hati, fikir utk kebaikan baby puan