Hi, my baby having Jaundice, how can I reduce / cure it ?

Curing / Reducing Jaundice

2 Balas

ni pengalaman saya, sekarang baby usia 15 hari. Harini kuning check dah takda. 1) kerap bangunkan baby untuk breastfeed. even dia tengah tidur lena kejut saja. Macam saya doctor suggest mix breastfeed + formula untuk buat baby kerap berak. 2) time tidur jangan tutup lampu, biar on sampai pagi. 3)sekarang cuaca agak panas so kalau boleh jangan guna swaddle & jangan pakaikan baby baju yang panas.

1.kerap bangunkan baby utk menyusu,sbb baby yg ada jaundis kuat tidur. bila baby kerap berak kencing,bilirubin dlm darah akan disingkirkan 2. jgn bedung baby,terutama bila cuaca panas