Baby prolonged jaundice

Baby saya prolonged jaundice. Masa hari ke 14 dah amik darah & urine utk prolonged jaundice. so skrg just tunggu result utk prolonged jaundice. Blh tak ibu2 citer pengalaman baby prolonged jaundice. Berapa lama amik masa nak hilang.

4 Balas

Hi sis, anak saya dua2 prolonged jaundice. Lama juga dekat 2 bulan. Dua2 anak saya alhamdulillah sihat mungkin breastmilk jaundice. Tapi jgn takut nak susu badan anak awk sebab susu badan adalah yg terbaik utk anak daj antibodi dia. Sy masih susukan dia setiap 2 jam & on demand. Dia berak kencing ok dan berat dia kekal naik cantik graf. Jd dr discharge dia lepas blood & urine test anak2 sy clear. Jgn stress2 kita tunggu result dgn sabar ya. InshaAllah anak awk ok. Penat sikit ulang alik, tp diorg nak dismiss semua kemungkinan before discharge anak. Kita kuat ya 💪🏻

Hi, anak saya prolonged jaundice 2 bulan. Result ambil darah dengan urine normal. Reason prolonged, different blood type. Dalam masa 2 bulan tu, saya teruskan penyusuan macam biasa. Every 2 hours. Itu je yang saya buat. InshaAllah takde apa tu. Semoga baby cepat sembuh. Aminn🌹

6mo ago

I see. Ya, fully susu badan. Saya takde apa-apa pantang. Saya makan semua macam biasa. Waktu ni saya hanya ikut advice daripada paediatrician anak sahaja.

sye pun anak dkt sbulan bru ok.. 21 hri bacaan 99.. Dr dcide utk amek darah n urine.. dpt rsult smggu lps tu n sume ok..

sama Ngan Anak sy...Hari Ni amik darah & urine & tggu result... harap2 baby Kita cepat sembuh & xde apa2..🤲🤲