Jaundice

my baby day 6 today but still jaundice. any traditional method to do? tq.

22 Balas

Kalau tahu 'daun kelor' (boleh google untuk tengok daun), mandikan baby guna air rebusan daun ni. Saya dah cuba, menjadi dan berkesan kat anak saya. Mula2 bacaan 214, tak sampai seminggu turun jadi 89. Apa2pun, ikhtiar. Demi anak. Saya prefer kaedah yang luaran macam ni contoh macam mandikan air rebusan, lebih selamat berbanding kaedah makan macam2.

my last bby havibg jaundice 44days 10days admitted on antibiotics and 4 days photo and i redha as allah give me this opputurnity to get through this ujian and alhamdulliah because of this i meeting all type of people and everything goes smoothly and enjoy and happy to share all the problem together with all momies out there

5y ago

ngam abia pantang dia pun sihat n ok je membesar bagai di pam pam

baby I jaundice 18hari...i minum Susu campur kurma sehari 2x + makan Oren 2 sehari 2biji...kerap bf baby..Hari 14 I try minum Hari 16 Makin Turun. Hari 18 doctor discharge jaundice... alhamdulillah sebenarnya ibu YG kena minum...baru sampai pads baby. ni Pon I Google. alhamdulillah menjadi

usually try to place or bring out ur baby to be bathed under sunlight for like few minutes ,2-3x per day. then should be ok. this is old people saying and have seen my family, my aunts did it and it worked. but make sure not the hot sunlight, but instead warm sunlight (early morning sun).

5y ago

jam 8-9 je...Ada vitamin

ibu cri sayur daun kelor buat msak bening@minum air ribena@mkn anggur...n kerapkan baby minum susu,kejutkan stiap sejam,supaya baby kerap kncing n berak...ni saya amalkan spnjang ank jaundis,alhamdulilah ank xpena warded..n cepat je jaundis hilang insyaaALLAH...

Anak first jaundis lama. mcm mcm petua buat c jd. last survey Mandian Nuraz elok.. Mmg mujarab. Anak second br ni beli siap siap mandian tu. Alhamdulillah sekali je amik darah terus bacaan turun mendadak..

5y ago

Ya.. memang betoi sis.. anak sye pun pakai nurraz je.. cepat turun jaundice

between 15 days it is normal baby having jaundice up & down. just keep bf. u may give him fm for this 1st 2weeks but make sure more bf than fm, to make sure he's not having nipple confuse then.

hari ke 6 mmg bacaan kuning baby akan meningkat dr hari2 lain. mcm2 petua boleh cuba sis.tp yg penting sentiasa berikan susu badan selalu.biarkan dia selalu berak dan kencing.

Continue breastfeeding the baby , let baby po po and change baby diapers frequently..or take baby out under the morning sun..Jaundice readings will return to normal ❤️

beli ubat mandi kat kedai cina...dia mcm uncang teh...didihkan dgn air panas..then cmpur air sejuk skit and mandikan baby slalu...in shaa allah semua akn ok...

5y ago

stakat ni mandikan baby dgn rbusan gano .