My baby jaundice.

Now my baby 20 days , jaundice 217 , im so stressss. Stress kene ulang alik klinik , nak tgk baby kene amik darah ??? anyone ada experience baby jaundice ? What shud i do ???

82 Balas

Kalau saya, bagi mandi air asam jawa dengan air rendaman daun nona. Dari 204 turun ke 168, nurse terkejut turun mendadak so dia suruh datang lain. Selain tu, saya bagi susu formula. Susu badan baby saya taknak, for those yg bagi susu badan pemakanan kena jaga. Haritu nurse cakap, tak boleh makan bawang putih, lada. Takut panas naik kuning dia.😅

5y ago

Tak campur sis, asing asing. Kalau air asam tu, sis ambik jer asam jawa then campur dengan air biasa tu, bagi baby mandi. Mandi tu jangan awal pagi sangat. Nanti takut sejuk dia selsema pulak. Kalau daun nona tu, you rendam dalam air semalaman, then you bagi mandi baby esok tu. Jangan awal pagi sangat. Heheh. In case, kalau tempat you ada lah daun nona tu 🙈