baby

Normal lah kan kalau ngandung 13weeks tak nampak lagi .. orang siap kata lagi eah macam tak ngandung je ? abistu kau nak aku letak bantal ke kat perut biar nampak besar ? Kadang kadang sakit hati dengan orang macam ni kan ?

20 Balas

aku ari tu, masuk 4 bulan dah ada pula makcik tu sibuk tanya "aiii ni mengandung kah tak perut kempis ja" 🤣🤣 hjung minggu tu review dgn doc, dia scan kita tnyalah baby ok tak. doc tu ckp normallah besar baby ni utk 4 month preggy, kita risau juga dgn mulut2 org dah lah first time pregnant 🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂

Sabar jelah sis. Biasalah ada yg tersuka komplain lebih2. Baby bump ni klu nk nmpk awal pun depend on body ibu jugak. Mcm saya tak dpt nk sorot 3bulan dh nmpk sbb perut tebal. Tak kisahlah nmpk ke tak ke lg yg penting isi dlm tu sihat walafiat. Lagipun doktor/nurse kk tak bising pun klu trimester belum nmpk baby bump kan😊

Normal tu sis. Sye da 5bulan pun ade mulut2 dok mengata ckap perut kecik. Ntah ape msalah diorang ni agaknya 😂 saya hanya jwb asalkan baby sihat da la. Perut besar2 tu pun lom tntu menandakan baby tu sihat kan. Lagi pun first pregnancy normal la perut nmpak kecik. Lagi pun sye kurus org nya. Huhu. Sabar je laa

Normal tue sis..sy ari tue suma ckp perut keciknya siap tnya lagi berat baby berapa, tup2 bila lahir 3.26kg..sy sbb org asyik ckp perut kcik sngup ajk suami g scan swasta sbb nk tgk baby..😂sbb yea la tkut prkmbngan dia xok tp ok je..

13w kecik lagi puan. Lagipun badan kita kan lain2, ada yg dah nmpk besar ada yg tak. Tak penting nmpk kecik besar yg penting bila doc scan, doc kata baby sihat, air ketuban ok, gdm xde, darah tinggi xde... lagi penting semua tu 😊

Sis, always positive, orang bukan niat jahat kata begitu. Statement je. Kalu org kata mcm tu kt i, i dont mind. Dah badan lain2. Ada yg awal pregnant dah nampak. Ada org yg dah perut kecik tak nampak. Yg penting baby sihat.

Mulut orang biasalah tu sis. Time preggy ni la macam2 ujian. Buat pekak je. 😅 saya 6m baru nampak bump. Jnji kita tau bby sihat aktif sudah. ❤

5y ago

Tulah nnti dah tak mengandung semua dia simpan baju seluar nya sebab mengembang dah semua nya hehe

Org tu masa sekolah sains failed tu sebab tu 13w pun ngek lagi duk persoal kecik besar perut orang. 13w tu masih lagi janin yg sgt kecik

Hahaha . mulut orang memang macam tu sis . banyakkan bersabar yee . ape yang penting , sis sihat dan baby pun sihat . 😊😊

5y ago

Hehe tulahkan mulot orng mana boleh tutup 😂 sabar jelah..

Biasa tu sis. Normal. Saya 8 months baru nampak baby bump 🤗. Sepanjang pregnant boleh lagi pakai baju sebelum pregnant 🤭