34 weeks...

Normal ke...34 weeks...baby kerap mngeras...smpai sakit bhgian pangkal pelvis.... Dia punya kick pn kuat ...sakit 😅😅😅

77 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

yaa sy pun bgtu juga...skg da 34weeks...perut kerap mengeras ...bby pun kuat sgt gerakan n tendangan nya😂😂😂...smpai perut sy senget ke kiri ke kanan d buat nya😅😅😅...malam tdo pun balik2 tkjut sbb baby sdg main bola kt dlm😂...33weeks yg lalu sy warded 10hari dkt hospital sbb leaking air ketuban...drop dri 12 ke 9 air ketuban sya...pastu aftr 10days warded tu air ktuban naik blik 11...so okay la...Dr pun izinkan discharge sbb slma warded pun xda contraction...tapi baru ni jumpa Dr pakar, Dr bgtau sy kena beranak juga pd 38week sbb ada gdm n under metformin...semoga sy bernak sblm 38weeks la...xnak kena paksa beranak😅😅😅....bsp pula bacaan awal pgi tu asyik tgi je🙄...pdhl da diet sgt da mlm sblm nya tu...

Baca lagi

Normal jer..sebab baby dah makin membesar..makin byk ruang dia ambil😅..sy kalau malam nak tidur, time2 tu jugak dia bergolek sana sini.. kejap2 mengeras..rasa geli2 pn ada jugak😂..nikmatilah sebab saat2 ni la yg kita akn rindu bila baby dah keluar☺️☺️

8mo ago

kdg2 tu bole buat kite senyum sorang2 kan mami bila die gerak2 geli hehe

samee . mengeras selalu . pinggang ,kelengkang sakit . malam mmg susah tido jd takot sbb da kurg dpt rase tendang kuat bb . lebih banyak duduk sampai laa rasee gerak yg kuat . akan rindu gerak bb bile da besalin nanti ni 🤗

hati2 sis. sy dulu perut kerap keras jugak masa 34wk. smpai 1 mse keras+sakit. pergi KK terus dorg hntar ke hosp naik ambulan. rupanya tu contraction. sy xtau sbb ank 1st 😅 seminggu warded sbb suspek kencing kotor atau gbs

2w ago

ank no 3 sy lahir 34w sebb ia mengeras 10minit dn 5 minit sekali last gi klinik misi cek jln dh 3cm..terus htr hospital..cocok mtang paru2..mlm tu terus berank 1.6kg.sekrg dh 7 thun dh..ni tgh pregnnt ank no4 34w..

sama sy pon tgh melaluinya. 35week 4day kaki kerap cram dan perut slalu mengeras walaupon baby aktif siang malam. sampai menangis time kaki cram sbb Rasa urat nk putus😭. Lps tu x leh tido. Cik seben urut br dpt tido lps tu bgun semula.

Kalau kuat mengeras standby utk tak rasa baby kick. Kalau baby kick tk dapat nak kira kene standby utk ke hospital. Jgn jadi macam saya. Saya punya perut mengeras semalaman dan keesokan baby dah meninggal dalam perut

saya 34week kerap mengeras juga..kadang MLM tak boleh tidur...tak ada lak tanda sakit..bby bergerak ok... insyaallah semoga Allah permudahkan segala urusan kalian amin

saya 36w... time mlm bby mmg krap mgras smpai saya nk tdr jd tkt. tnggu smpai prt xmgras bru brani tdr.. tkt contraction ja... firstbaby jd tkda pgalaman

sy 34week kerap mengeras..tapi cuba mengeras mesti sakit kat bawah MCM nak terkeluar bby ...Sebb sy tunggu sakit betul² baru boleh pergi hospital..

tula tu, tengah mengalami hal yang sama. Tak boleh nak tidur malam, Asyik mengeras je 😭

6mo ago

betul tu saya pun sama. malam2 susah nk tdur dan kerap masuk tandas.