34 weeks...

Normal ke...34 weeks...baby kerap mngeras...smpai sakit bhgian pangkal pelvis.... Dia punya kick pn kuat ...sakit 😅😅😅

99 Balas

Normal jer..sebab baby dah makin membesar..makin byk ruang dia ambil😅..sy kalau malam nak tidur, time2 tu jugak dia bergolek sana sini.. kejap2 mengeras..rasa geli2 pn ada jugak😂..nikmatilah sebab saat2 ni la yg kita akn rindu bila baby dah keluar☺️☺️

2y ago

Sama sy mcm malu dgn daddy pun ada

yaa sy pun bgtu juga...skg da 34weeks...perut kerap mengeras ...bby pun kuat sgt gerakan n tendangan nya😂😂😂...smpai perut sy senget ke kiri ke kanan d buat nya😅😅😅...malam tdo pun balik2 tkjut sbb baby sdg main bola kt dlm😂...33weeks yg lalu sy warded 10hari dkt hospital sbb leaking air ketuban...drop dri 12 ke 9 air ketuban sya...pastu aftr 10days warded tu air ktuban naik blik 11...so okay la...Dr pun izinkan discharge sbb slma warded pun xda contraction...tapi baru ni jumpa Dr pakar, Dr bgtau sy kena beranak juga pd 38week sbb ada gdm n under metformin...semoga sy bernak sblm 38weeks la...xnak kena paksa beranak😅😅😅....bsp pula bacaan awal pgi tu asyik tgi je🙄...pdhl da diet sgt da mlm sblm nya tu...

hati2 sis. sy dulu perut kerap keras jugak masa 34wk. smpai 1 mse keras+sakit. pergi KK terus dorg hntar ke hosp naik ambulan. rupanya tu contraction. sy xtau sbb ank 1st 😅 seminggu warded sbb suspek kencing kotor atau gbs

2y ago

kadang2 lapar pon dia buat mngeras jgk...konon2 protes lahh ibu mkn lambat🤣lps mkn terus beransur ok xsakit dah

samee . mengeras selalu . pinggang ,kelengkang sakit . malam mmg susah tido jd takot sbb da kurg dpt rase tendang kuat bb . lebih banyak duduk sampai laa rasee gerak yg kuat . akan rindu gerak bb bile da besalin nanti ni 🤗

Ada tak kat sini 34weeks dah kurang selera makan?? makan sikit je dah kenyang. Hmmm

1y ago

Samaa lah dengan saya . Heee kalau pergi check up kk, nurse cakap yang berat saya turun . Dia risau dah 😭

saya 34week kerap mengeras juga..kadang MLM tak boleh tidur...tak ada lak tanda sakit..bby bergerak ok... insyaallah semoga Allah permudahkan segala urusan kalian amin

2y ago

sama dgn saya mlm.rsa mengeras je tpi x sakit

saya 36w... time mlm bby mmg krap mgras smpai saya nk tdr jd tkt. tnggu smpai prt xmgras bru brani tdr.. tkt contraction ja... firstbaby jd tkda pgalaman

skg 34 week ada jgk rasa mengeras , risau jgk kdg tu.. 😅tp lpstu okay balik kdg terasa keras atas perut ni, rse sesak skit.. bila mlm kemain dia berparti xbg mama tdo ye.. bila pg mama plak kacau bila dia xgerak sgt 😆😆

tula tu, tengah mengalami hal yang sama. Tak boleh nak tidur malam, Asyik mengeras je 😭

2y ago

False contraction = contraction dtg secara irregular. Kdg dtg sekejap, pastu hilang. Klu true contraction, contraction dtg secara regular. Cth : Setiap 10 min dtg 1 atau 2 kali contraction.. another 10 min dtg 1 atau 2 kali contraction.. dan berterusan.. tapi kalau puan tak pasti tu contraction atau tak, sebaiknya pergi ke kk/hospital untuk check lebih2 lg klu usia kandungan belum matang (preterm) usia kandungan 37 minggu dan ke bawah

sama sy pon tgh melaluinya. 35week 4day kaki kerap cram dan perut slalu mengeras walaupon baby aktif siang malam. sampai menangis time kaki cram sbb Rasa urat nk putus😭. Lps tu x leh tido. Cik seben urut br dpt tido lps tu bgun semula.