34 weeks...

Normal ke...34 weeks...baby kerap mngeras...smpai sakit bhgian pangkal pelvis.... Dia punya kick pn kuat ...sakit 😅😅😅

99 Balas

sy pun. kdg2 tak dpt nak tdr mlm. sbb bby kuat sgt aktf mlm. kencing tu. jgn ckp lagi. tndas mcm kwn no 1 dh skg nie.. 🤣🤣.rahim rasa kena cucuk2 dh skg... tp normal bg sy. sbb skg bunting ank no 6..😂34w dh

Kalau kuat mengeras standby utk tak rasa baby kick. Kalau baby kick tk dapat nak kira kene standby utk ke hospital. Jgn jadi macam saya. Saya punya perut mengeras semalaman dan keesokan baby dah meninggal dalam perut

2y ago

masa mengeras tu sakit dak ?

Sama mcm baby saya. Saya now 32weeks. Malam2 mmg tak boleh tidur sgt sbb terkejut baby kick 😂😂😂

3y ago

haha, comelnya😂😍 Sya bru 21w bby pun da start kick halus, yg kick halus tu pun sya terkejut2 jugak , rasa mcm sedu toink2 je bila d kick nya😅 Apatah lagi bby da 32 w msti lgi kuat kick nya tu 😬

sy br 34 mgu 5 hari..ketika mencangkung sy memeriksa dan blh memasukkan jari dlm 3 jari kerana seperti ada bukaan jalan tp tidak terlalu dalam.adakah itu tanda terdapat bukaan untuk bersalin kerana tidak sakit..

salam smua, sy 34week, baby melintang , mcmna ye nk bg dia turun bawag , puas dh pujuk, buntu sy

2mo ago

buat senaman kupu-kupu sis

dh dkt smggu x boleh nk tidur mlm. terlena skjp.klu nk ubah posisi msti trjga.. bil tido mngiring msa tu jgk bby nl siku2 mama dy. geli2 ja pinggang mama . mcm mna nk lena tido . 😅

saya 34 minggu .. memang takdapat tdur.. pagi tpaksa lambat bangun.. tendangan 4 kaki dan 4tangan memang kuat dalam tu .. asyik bangun kencing jer .. anak kembar memang kuat aktifff😂

sy 34week kerap mengeras..tapi cuba mengeras mesti sakit kat bawah MCM nak terkeluar bby ...Sebb sy tunggu sakit betul² baru boleh pergi hospital..

sama la sy pon...tpi yg xtahan dia kick rasa kat cik v la...ampa rasa cmtu x???kdg tgh ddk terlonjak tkejut dia kick kena situ..@ saya punya peranakkan rendah?

sy lena tidur mlm. sbb bby pun tidur time tu. kalau sy trjaga je sebab nak ke toilet usap2 perut bby bg respon hehe. comel je. geram kdg dia kick.