4week 5day hamil dah xde selera.

Normal ke kalau awal sangat hilang selera makan?? Takut jadi pape kat baby sbb skrg ni lgsg xde selera. Perut rasa lapar tapi mulut and tekak xbleh terima makanan. Kalau paksa muntah balik. Makan buah and minum air je.. Mampu

15 Balas

sama dengan saya sis..sampai ke 8weeks lemau je. skrg dah 9weeks slowly boleh makan dan ada selera. kalau mual muntah masih ada cuma skrg dah kurang. kalau 4weeks sampai 8 weeks sehari 3x muntah..malam² pun muntah.lembik sangat. skrg masih mual² tp muntah tu dah kurang sangat..kalau nak datang je sy pun control mual muntah tu minum air sikit..lepastu makan buah sikit.

Normal sangat. Sy dari first week sampai lah skrg nk msuk 3 bulan mmg asyik mual tkleh bau maknanan. Makanan pun tkleh makan. Kdg2 lapar sangat tapi mmg tkleh makan. Tapi slowly skrg dh blh makan mcm2. It’s ok sis, awal awal mcm tu. In shaa Allah baby ok.

Normal sis, saya dulu pun xde slera, tapi sy paksa makan jgk sikit even akn kluar balik.. lpastu makan buah bnyak, kalau dibiarkan perut ksong, kita pun akn jadi lembik.. saya smpai 4bulan xde slera nasi, skrg alhamdulillah, makin ada selera 🤲🏻

Normal je awak.. saya pun masa first trimester dulu tak selera langsung nak makan,tpi perut lpar ni😂 kene paksa makan juga la sikit2 walaupun rasa nak termuntah balik.. standby buah2 @ air masam utk hilang loya tu..

Klau makan buah yg bole masuk tekak, makan je buah tu buat alas2 perut..sy pn mcmtu jugak.. lapar tp tkde rasa nk mkn, tp ingtkn baby kena telan jugak sbb dia nk membesar dari apa yg kita makan.

Macam saya awal prgnat tu, tak lalu makan, tapi rasa nak makan, kdg order makan kat kedai pun semulut dua je okey, walaupun saya tak start alah lagi masa tu. Cuma kerap pening jee

Sy pun mcm tu .. bau makanan x suka ..rasa loya skg 7w 2d ok dah allhamdullillah dpt makan tp kdang2 dtg rasa loya n muntah tp sy isap2 gula untuk hilangkn rasa loya tu hehe

Normal tu sis. Sy smpai lost 8kg sbb xda slera makan n muntah teruk.. Alhamdulillah msuk minggu ke 15 bru ade selera balik. Bersabar ea..💪🏻

normal sis.. sy start 6w xda selera smpai skrg 11w. masi struggle pksa tekak telan mknan even mkn sikit spya perut tak masuk angin.

sy dulu xda selera mkn jgk 4 bulan xboleh mkn nasi tp sy boleh mkn buah2an ja dan jgn skip folic asid